Sutra oblačno

24.10.2012.

Vrijeme-sunce sa oblakom

VRIJEME – Sutra ujutro u Republici Srpskoj biće sumaglice uz nisku oblačnost.

Prijepodne biće tmurno, a tokom dana mogući su povremeni sunčani intervali. Duvaće slab sjeverni vjetar. Najniža temperatura vazduha oko 10 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura oko 17 stepeni.

PROGNOZA  ZA NAREDNA TRI DANA

U petak: Ujutru hladno, u nižim predjelima sa sumaglicom i maglom. Tokom dana sunčano, od jugozapada i zapada stiže naoblačenje koje kasnije popodne i uveče donosi kišu na jugozapadu i zapadu. Najviša dnevna temperatura vazduha od 16 do 22 stepena.

U subotu: Oblačno s kišom. Tokom dana uz zahlađenje kiša će preći u snijeg prvo na krajnjem zapadu.

U centralnom dijelu kiša će preći u ledenu kišu, a uveče na istoku u noći na nedjelju u snijeg, prvo u višim, a zatim i nižim krajevima. Očekuje se formiranje snježnog pokrivača, prvo u planinama da bi se snježna granica spuštala postepeno na 300 do 500 metara nadmorske visine. Najviša dnevna temperatura vazduha od tri stepena na zapadu, gdje će u višim krajevima biti oko minus dva, na istoku do 17 stepeni, na jugu do 20 stepeni.

U nedjelju: Oblačno i hladno uz mjestimičan snijeg na zapadu, na istoku će padati umjereniji snijeg, a na jugu povremena kiša i pljuskovi. Ponegdje na sjeveru biće susnježice gdje će temperatura biti nešto iznad nule. U većini krajeva dnevna temperatura oko nule, u višim krajevima i planinama do minus šest, na jugu oko 12 stepeni Celzijusovih.