Mladi skupljači medalja

Sreten Mitrović - 09. decembra 2012. 058.ba

Atletski klub Rogatica

ROGATICA – Još tekuća 2012. godina bez sumnje ući će u anale najuspješnijih u bogatoj istoriji atletike u Rogatici koja se odvija preko Srpskog atletskog kluba „Rogatica“. Njegovih tridesetak aktivnih članova svrstanih u selekcije od cicibana do seniora i veterana osvojili su čak 72 medalje, od čega 19 zlatnih, 28 srebrenih i 25 bronzanih i time izborili mjesto među najuspješnijim sportskim kolektivima u opštini i regiji.

– Perjanica kluba svakako je reprezentativka Republike Srpske i BiH Tanja Marković koja je osvojila pregršt medalja u skoku u vis, skoku u dalj i troskoku. Na 49. Međuopštinskim sportskim igrama u Beranima (Crna Gora) ona je postigla lični i rekord Igara u skoku u dalj skočivši 5, 88 metara, reče trener u klubu Dejan Mićević.

Zapaženo učešće na brojnim takmičenjima imali su i ostali članovi ovog kolektiva. Gdje su god učestvovali vraćali su se sa medaljama i rekordima. Spomenućemo samo neka. Prije svega, to su cicibansko – prionirska prvenstva Republike Srpske i BiH u Sarajevu, Sokocu, Zenici, Banja Luci. Tu je i učešće na Evropskom klubskom prvenstvu u Slovačkoj i Međunarodnom prvomajskom mitingu „Bar 2012“ i tako redom. Uz rekord Tanje Marković tu je i lični rekord starije pionirke Biljane Rakić u skoku u vis koje je dva puta popravljala skočivši 141 i 145 centimetara.

Pošto je atletska sezona okončana, u klubu su sumirali rezultate i oni će uskoro biti verifikovani na godišnjoj skupštini. Već se zna da je među cicibankama najbolja Tijana Petrović, kod cicibana izdvojio se Ilija Đurić, mlađih pionirki Ivana Gogić, mlađih pionira Marko Nešković, starijih pionirki Biljana Rakić, starijih juniora Bojan Ašonja i seniorki (bez konkurencije) Tanja Marković, a kao najperspektivnija takmičarka kluba smatra se 5 – godišnja Marija Gračanin.

SAK „Rogatica“ ima i svog veterana. To je trener Dejan Mićević. Jedanaest godina zaredom učesnik je veteranskih prvenstava Balkana u skoku u vis. I ove godine ispunio je normu za učešće na ovom velikom takmičenju koje je održano u Turskoj. Nije išao zbog nedostatka finansijskih sredstava.

– I na dosta drugih takmičenja izostalo bi naše učešće. Dodaje Mićević, da nije bilo razumjevanja oko prevoza Šumskog gazdinstva „Sjemeć“, ali i pomoći DOO „Mineks“, „Pover“ i „Ramsok“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,