Prijepodne suvo, popodne kiša

16.12.2012.

Vrijeme-kiša

VRIJEME – U RS i FBiH će sutra prije podne biti uglavnom suvo i oblačno vrijeme, a popodne se očekuje kiša u Hercegovini, koja će se do večeri proširiti na ostale krajeve.

Kiša će tokom noći na planinama preći u slab snijeg. Obilnijih padavina biće samo na zapadu i u Hercegovini.

Minimalna temperatura biće od dva do šest stepeni Celzijusovih, a maksimalna dnevna od četiri do devet.

Duvaće slab vjetar promjenjivog smjera, a u Hercegovini umeren jugo.

Temperatura vazduha danas u 13.00 časova: Bjelašnica minus jedan, Foča tri, Gacko četiri, Čemerno, Bijeljina i Ivan-sedlo pet, Derventa, Višegrad, Bugojno, Zenica, Kupres šest, Zvornik i Han Pijesak sedam, Srebrenica, Gradačac, Banjaluka osam, Mrkonjić Grad, Prijedor, Novi Grad, Sokolac, Bileća, Bihać i Livno devet, Doboj i Sarajevo 11, Trebinje i Mostar 12 i Neum 16 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 18. decembra, biće oblačno i svežije, u višim predjelima sa snijegom, a tokom dana i u nižim krajevima kiša će preći u susnježicu i snijeg. Dnevna temperatura od nula do pet stepeni, na jugu Hercegovine do devet.

U srijedu, 19. decembra, preovladavaće oblačno i još malo hladnije vrijeme uz slabe snježne padavine koje će postepeno do kraja dana u svim predjelima prestati. Dnevna temperatura od minus dva do tri stepena Celzijusova, na jugu Hercegovine do sedam.

U četvrtak, 20. decembra, biće oblačno i prohladno. Na sjeveru i istoku oblačno uz provijavanje slabog snijega ponegdje, a u ostalim predjelima suvo. Dnevna temperatura od minus dva do tri, na jugu Hercegovine do osam stepeni Celzijusovih.