Sutra snijeg u većini krajeva

10.12.2012.

Vrijeme-snijeg

VRIJEME – U BiH sutra će u većini krajeva padati snijeg, a na jugu kiša i susnježica, dok se razvedravanje očekuje sredinom dana.

Jutarnja temperatura vazduha biće između minus devet i minus četiri, na jugu od jedan do pet stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura iznosiće od minus pet do minus jedan, na jugu do sedam stepeni.

U BiH se do kraja dana sa sjeverozapada i zapada očekuje naoblačenje koje će prema večeri donijeti slab, a u planinama umjeren snijeg. Padavine će se tokom noći proširiti na centralne krajeve.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus 10, Sokolac minus osam, Drvar minus sedam, Prijedor i Sarajevo minus šest, Derventa, Doboj i Goražde minus pet, Jajce, Srebrenica i Zenica minus četiri, Tuzla minus tri, Bihać, Livno i Zvornik minus dva, Banjaluka i Bijeljina minus jedan, Mostar dva, Trebinje četiri i Neum šest stepeni Celzijusovih.

Meteorolozi za srijedu, 12. decembar, najavljuju vedro i hladno jutro sa jakim mrazem, posebno u planinama i centralnim krajevima. Hladno i sa sunčanim intervalima biće tokom dana, jedino je ponegdje na istoku moguć slab snijeg.

Dnevna temperatura biće od minus šest do nula, na jugu do pet stepeni Celzijusova.

U četvrtak, 13. decembra, ujutro će biti još hladnije sa veoma jakim mrazem, posebno po visoravnima i planinama na istoku. Tokom dana biće prohladno, uz lokalno malu ili umjerenu oblačnost, i pretežno sunčano. Dnevna temperatura od minus šest do nula, na jugu do tri stepena Celzijusova.

Manji porast temperature vazduha meteorolozi najavljuju za petak, 14. decembar, a u noći na subotu najavljuju nove padavine, i to u početku ledenu kišu, a potom kišu. Dnevna temperatura biće od nula do pet stepeni, na jugu do osam stepeni Celzijusovih.