Sutra ujutro mraz, tokom dana oblačno

05.12.2012.

Vrijeme-oblačno

VRIJEME – U BiH sutra ujutro očekuje se mraz, a tokom dana umjereno oblačno i nešto sunčanije vrijeme na jugu. Krajem dana i tokom noći očekuje se novo naoblačenje sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost.

Jutarnja temperatura iznosiće od minus 10 do minus dva, na jugu do osam, a najviša dnevna od minus jedan do osam, na jugu do 11 stepeni Celzijusovih.

U BiH danas je preovladavalo oblačno vrijeme sa kišom, susnježicom i snijegom.

Temperatura u 13.00 časova: Bjelašnica minus devet, Kupres minus dva, Sokolac minus jedan, Ivan-sedlo nula, Sarajevo jedan, Srebrenica dva, Livno, Tuzla, Goražde i Bugojno tri, Jajce i Zvornik četiri, Doboj, Drvar, Gradačac i Zenica pet, Banjaluka, Bihać, Prijedor i Trebinje šest, Sanski Most i Stolac sedam, Mostar devet i Neum 10 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozama meteorologa, u petak, 7. decembra, ujutru će biti hladno sa mrazem i uglavnom suvo, samo će na istoku ponegdje padati slab snijeg. Tokom dana promejnljivo oblačno, suvo i hladnije. Jače naoblačenje sa padavinama u noći na subotu. Dnevna temperatura vazduha od minus dva do tri stepena Celzijusa, na jugu do šest stspeni.

U subotu, 8. decembra, biće hladno sa snijegom, a na jugu sa kišom i jakim jugom. Na jugu i zapadu biće obilnijih padavina, a doći će i do formiranja i porasta snježnog pokrivača. Dnevna temperatura vazduha od minus četiri do nula, na jugu do pet stepeni.

U nedjelju, 9. decembra, jutro će biti vrlo hladno, pogotovo na zapadu i u planinama. Tokom dana postepen prestanak padavina uz oblačno i hladno vrijeme. Temperature će biti ispod nule tokom cijelog dana i to od minus pet do minus tri, na planinama još hladnije, samo na jugu Hercegovine malo iznad nule, do dva stepena Celzijusa.