Počinju pripreme fudbalera Sutjeske

18.01.2013.

Stadion FK Sutjeske

FOČA – Fudbaleri Sutjeske iduće sedmice počinju pripreme za proljećnu polusezonu Prve lige RS. Prvi dio takmičenja, Sutjeska je završila na 11. mjestu sa 12 bodova, pa je u nastavku očekuje borba za opstanak.

U zimskoj pauzi izabrano je novo rukovodstvo koje je odlučilo da zadrži trenera Darka Nestorovića. Predsjednik kluba Radisav Vuković kaže da se vode razgovori sa nekoliko bivših igrača Sutjeske o njihovom povratku u ekipu.

– Radimo na igračkom kadru, koji nije na zadovoljavajućem nivou. Pokušaćemo da vratimo Fočake koji su nekad igrali u Sutjesci. Razgovaramo sa Veselkom Njegušem, Dejanom Drakulom, Branimirom Stevanovićem. Većina igrača sa strane koji su nastupali u prethodnoj polusezoni najvjerovatnije će napustiti ekipu, ali to ćemo se dogovoriti sa šefom stručnog štaba. Kada počnu pripreme, on će odlučiti ko je od igrača potreban Sutjesci, a ko nije – ističe Vuković.

Na prethodnu upravu bilo je dosta povika i kritika zašto se angažuju treneri sa strane. Vi ste odlučili da zadržite Darka Nestorovića?

– U ovom trenutku smo smatrali da je za opstanak Sutjeske najbolje rješenje Darko Nestorović. Razgovarali smo i sa Darkom Vojvodićem koji nije mogao u ovom trenutku da preuzme Sutjesku. Mislili smo da su neki naši treneri Fočaci mladi i da nije pravi trenutak za njih da treniraju prvi tim.

Posljednjih nekoliko godina mnogo je urađeno na poboljšanju infrastrukture. Da li će Sutjeska igrom i rezultatima uspjeti da dostigne taj nivo?

– Infrastruktura je jedna od najboljih u RS i mi smo ponosni na naš stadion i objekte. Smatramo da je prethodna uprava puno uradila u tom pravcu. Nastojaćemo da infrastrukturu održimo na zavidnom nivou i da je još poboljšamo, a što se tiče igračkog kadra, moraćemo da izvršimo neke promjene u odnosu na prethodnu upravu – zaključio je predsjednik FK Sutjeska, Radisav Vuković.

Šef stručnog štaba Darko Nestorović zakazao je prozivku igrača i prvi trening u ponedeljak 21. januara u 13 časova.