U motelu „Okuka“ u novogodišnjoj noći održano 7. „Sarajevsko veče“

14. januara 2013. 058.ba

7. Sarajevsko veče

PJESME IZ STAROG ZAVIČAJA

VIŠEGRAD – U organizaciji Guslarskog društva „Rade Jamina“ iz Višegrada u motelu „Okuka“ održano je 7. po redu „Sarajevsko veče“, na kome su se, u susret Pravoslavne Nove 2013. godine, pjevale tradicionalne pjesme iz nekadašnjeg sarajevskog zavičaja.

Pozdravljajući učesnike i goste ove večeri načelnik opštine Višegrad, Slaviša Mišković je izrazio zadovoljstvo što se ovakvim manifestacijama njeguju izvorni narodni običaji i tradicija iz Sarajevskog kraja, naglašavajući da je i on prije posljednjeg rata 16 godina u Sarajevu živio i radio.

U zvaničnom programu su učestvovali narodni guslari Darko Lečić, Radomir Andrić. Nedeljko Begović i Slobodan Lozo iz Višegrada, te Vukan Đuka iz Bijeljine. Aplauze publike izmamili su članovi muške i ženske pjevačke grupe „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva, kao i novoformirane muške pjevačke grupe „Rade Jamina“ iz Višegrada.

U nastavku večeri goste su zabavljali članovi višegradske muzičke grupe „Zoki bend“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: