Još sutra vedro, pa do kraja mjeseca kiša i snijeg

22.03.2013.

Vrijeme-kiša

VRIJEME – U Republici Srpskoj još sutra se očekuje vedro vrijeme, a onda do kraja mjeseca kiša i snijeg, rekla je Srni dežurni sinoptičar u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Milica Đorđević.

Đorđevićeva je navela da se sutra očekuje hladno jutro sa slabim do umjerenim mrazom i malo do umjereno oblačno vrijeme na sjeverozapadu i sjeveru, dok će na istoku i jugu biti pretežno vedro.

“Tokom dana očekuje se sunčano, uz malu ili umjerenu oblačnost, i malo toplije. Popodne i prema večeri doći će do postepenog naoblačenja na sjeveru”, rekla je Đorđevićeva.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od minus tri do dva stepena Celzijusova, na planinama oko minus šest, na jugu do četiri. Maksimalna temperatura vazduha boće od sedam do 13 stepeni Celzijusovih, na jugu do 16, u planinama od tri.

Đorđevićeva je istakla da se od nedjelje, 24. marta, sa sjeverozapada može očekivati novo naoblačenje i padavine u tim i sjevernim krajevima.

“U većini ostalih predjela biće pretežno oblačno i suvo vrijeme. Maksimalna temperatura vazduha biće od četiri stepena Celzijusova na zapadu i sjeverozapadu do 11 na istoku, na jugu do 16, a na planinama od nula stepeni”, precizirala je Đorđevićeva.

Ona je dodala da se u ponedjeljak, 25. marta, može očekivati oblačno i hladnije vrijeme sa intenzivnijim snijegom prema kraju dana, dok se u Semberiji i Podrinju u početku očekuje kiša koja će tokom dana preći u snijeg. Na jugu će padati kiša.

“Maksimalna temperatura vazduha biće od minus dva do dva na zapadu i sjeveru, na jugoistoku do osam, a na jugu do 12 stepeni Celzijusovih”, pojasnila je Đorđevićeva.

Ona je dodala da se u utorak očekuje oblačno i hladno vrijeme sa slabim snijegom, na jugu sa slabom kišom prijepodne, a popodne suvo sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperaturom vazduha biće od minus dva do dva, na jugoistoku do četiri, a na jugu do 10 stepeni Celzijusovih.

“U srijedu prijepodne očekujemo slab snijeg, popodne padavine prestaju. U četvrtak malo toplije i u prvom dijelu dana suvo, a popodne i uveče naoblačenje koje sa zapada donosi novu kišu, tako da u petak možemo očekivati oblačno vrijeme sa kišom”, istakla je Đorđevićeva.

Ona je istakla da se za vikend, krajem mjeseca, može očekivati toplije i promjenjivo vrijeme sa povremenom kišom. Prvih sedam dana u aprilu, prema riječima Đorđevićeve, očekuje se da će biti toplo i promjenjivo, uz povremenu kišu.