Modriča se odbranila

30.03.2013.
FK Sutjeska

Foto arhiva

FOČA – U prosječnoj fudbalskoj predstavi fudbaleri Sutjeske i Modriča Maxime su podijelili bodove što je i najrealniji ishod ovog meča.

Svakako da ovaj rezultat više odgovara gostima jer su od 51. minuta bili brojčano slabiji, jer je dotad najbolji pojedinac „uljara“ Njegoš Despotović za samo tri minuta dobio dva žuta kartona pa je morao ranije u svlačionicu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u laganoj terenskoj inicijativi domaćeg tima koji je stvorio nekoliko poluprilika ali mreže su mirovale.

Sutjeska je krenula ofanzivno i u nastavku utakmice, već u prvom napadu, tačnije u 46. minutu, Muminović je lijepo uposlio Blagojevića koji je tek ušao u igru ali ispred njega je požrtvovano intervenisao Petrović i otklonio opasnost.

Najidealniju situaciju za postizanje pogotka fudbaleri Sutjeske su propustili u 53. minutu. Nakon ubacivanja Muminovića Šuka je glavom šutirao pod samu prečku ali Petrović je ponovo bio na mjestu i izbacilo loptu u korner. Nakon udarca iz ugla pokušao je Dejan Drakul ali je zamalo bio neprecizan.

Darko Mitrović je u dva navrata zaprijetio. U 69. minutu nakon kornera je šutirao glavom preko gola a tri miuta kasnije iz slične situacije je njegov šut završio pored gola Modriča Maxime.

Sutjeska (F) – Modriča Maxima 0:0

Gradski stadion.
Gledalaca: 500.
Sudija: Velibor Vidaković (Zvornik) 7.
Žuti kartoni: Mitrović, Mojović (Sutjeska), Prljeta, Savić, Alesovski, Ristić (Modriča Maxima).
Crveni karton: Njegoš, Despotović u 51. min (Modriča Maxima) dva žuta kartona.

Sutjeska: Matović -, Tica 6, R.Radović 6, Mitrović 6, D.Drakul 6, N.Drakulv 6, Mojović 6,5, Tadić 5,5, Šuka 6,5, Muminović 6, R.Drakul 5,5 (Blagojević 6).

Modriča Maxima: Petrović 6,5, Prljeta 6, Kostadinović 6, Koprivica 6, Lukić 6, Milaković 6 (Rogić -), Savić 6, Alesovski 5,5 (Ristić -), Despotović -, Đaković 6 (Došlić-), Vujanić 6.

Igrač utakmice: Milan Petrović (Modriča Maxima).