Od četvrtka zahlađenje, u većini krajeva snijeg

09.03.2013.

Vrijeme-oblačno

VRIJEME – U Republici Srpskoj do srijede, 13. marta biće toplo i promjenjivo oblačno, uz povremene padavine, a nakon toga očekuje se zahlađenje uz jače padavine, u većini krajeva snijeg, rekla je Srni meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Milica Đorđević.

“Temperatura je za oko pet do šest stepeni iznad prosjeka za ovo doba godine. Kiša će biti češća u Hercegovini, a u ostalim predjelima samo povremena. Najtoplije će biti na sjeveru i istoku zemlje”, najavila je Đorđevićeva.

Sutra će se, kako je navela, temperatura kretati od deset do 17 stepeni Celzijusovih u većini krajeva, a na sjeveru i istoku i do 20 stepeni.

“U ponedjeljak i utorak, 11. i 12. marta, možemo očekivati temperaturu od osam do 15 stepeni u većini predjela, na sjeveru do 18 stepeni Celzijusovih. U srijedu, 13. marta, očekuje nas oblačno vrijeme uz malo jače padavine, posebno na jugu, sjeveru i zapadu, gdje će biti i malo svježije u odnosu na prethodne dane. Na istoku će biti manje padavina i toplo. Najviša temperatura biće od šest do 13 stepeni, na sjeveroistoku i istoku do 15 stepeni Celzijusivih”, dodala je Đorđevićeva.

Prema njenim riječima, u četvrtak se mogu očekivati jače padavine uz zahlađenje, pri čemu će ujutro biti toplije i padaće obilna kiša, posebno na jugu, a tokom dana sa sjeverozapada stiže hladniji vazduh, pa će u ovim krajevima kiša preći u susnježicu i snijeg.

“Do četvrtka uveče snijeg će početi da pada i na sjeveru i djelimično u centralnim predjelima. Na istoku će ostati toplije sa kišom, a zahlađenje se očekuje tek u noći na petak”, dodala je Đorđevićeva.

U petak, 15. marta, u svim predjelima će biti znatno hladnije, sa snijegom, blagim porastom snježnog pokrivača, i temperaturama malo ispod ili oko nule, a samo na krajnjem jugu padaće kiša.

Đorđevićeva je dodala da će u subotu biti hladno, na istoku oblačno sa snijegom, a u sjevernim, zapadnim krajevima i na jugu tokom dana se očekuje razvedravanje.

“U nedjelju i ponedjeljak, 17. i 18. marta biće hladno, a postepeno toplije vrijeme očekuje se od 19. marta”, rekla je Đorđevićeva.