Neradni dani 1., 2. i 9. maj

SRNA - 19. aprila 2013. 058.ba

Praznici - neradni dani

INFO – Neradni dani u Republici Srpskoj, u skladu sa Zakonom o praznicima, biće 1. i 2. maj Međunarodni praznik rada i 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom.

U navedene dane, koji su republički praznici, neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske.

Vjerski praznici u Republici Srpskoj su pravoslavni Veliki petak koji se praznuje 3. maja i pravoslavni Vaksrs, koji se praznuje 5. i 6. maja.

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti u te dane imaju pravo na plaćeni izostanak s radnog mjesta.

Vlada Republike Srpske će odrediti koji republički organi i organizacije su dužni da rade u dane praznika Republike i u kom obimu.

Načelnici opština, odnosno gradonačelnici će odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinica lokalne samouprave, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana, dužni da rade u dane praznika i u kom obimu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: