50. MOSI – objekti spremni, izvršen žrijeb

22. juna 2013. 058.ba

50. MOSI skupština

INFO – Održana je i posljednja Skupština međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI) desetak dana prije početka najveće amaterske spoprtske manifestacije na Balkanu. Definitivno je potvrđeno da će na 50-toj jubilarnoj smotri sportske mladosti sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine (Republikje Srpske i Federacije) učestvovati sportske reprezentacije 28 opština: Arilje, Bajina Bašta, Ivanjica, Kosjesrić, Nova Varoš, Novi Pazar, Požega, Priboj, Prijepolje, Sjenica, Titin, Užice i Čajetina (Srbija), Berane, Bijelo Polje, Kolašin, Mojkovac, Pljevlja, Rožaje (Crna Gora), Foča, Rudo, Čajniče, Foča-Ustikolina, Goražde, Sokolac, Višegrad, Novo Goražde i Rogatica (Bosna i Hecvegovina).

Takmičenje će se odvijati u 12 sportskih grana: fudbalu, malom fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, atletici, šahu, karateu, planinarstvu, ribolovu, bič voleju i stonom tenisu.

Svačano otvaranje igara je zakazano za 3. juli sa početkom u 17 časova na glavnom Gradskom stadionu uz defile ekipa učesnica i bogat sportski i kulturno zabavni program, a zatvaranje i dodjela priznanja najuspješnijima če se obaviti 7. jula nakon finalne utakmice u fudbalu oko 12 časova. Informaciju o priprmljenosti sportskih terena iznio je Zutko Šantić Sekretar MOSI.

– Takmičenja će se odvijati na šest lokacija koja se nalaze uglavnom u užem jezgru grada i objekti nisu puno udaljeni jedan od drugog. Na renoviranom fudbalskom stadionu gdje će se održati nadmetanja u fudbalu i atletici u adaptaciju je uloženo 200.000 eura, napravljena je nova najmodernija tartan staza tako da će atletičari imati optimalne uslove. I fudbalski teren je preuređen a takođe i tribine i prostor ispod tribina. Renovirana je i sportska dvorana gdje će se održati rukometni turnir. I tereni za odbojku, košarku i mali fudbal stadion ORSI i igralište srednje škole Sveti Sava su u novom ruhu. Napravljena je i nova ribarska staza dužine 600 metara na obalama Lima neposredno na ulasku u grad. Za stoni tenis je pripremljena sala osnovne škole Vladimir Perić Valter a jedan dio turnira u malom fudbalu će se odvijati u naselju Brodarevo koje ima odlične uslove i stadion sa reflektorima – zaključio je Šantić.

Predsjednik Stalnog komiteta MOSI Rade Radivojević istakao je da su donesene odluke o Rukovodstu takmičenja i komisijama koji je usklađen sa pravilnikom i statutom MOSI pa je prijedlog o članovima rukovodstva takmičenja, vrhovne sudijske komisije, komisije za žalbe i disciplinske prekršaje, bodovne komisije i komisije za proglašenje najbolje ekipe u sporskom ponašnju (fer-pleju) jednoglasno usvojen i prihvaćen.

Potom je uslijedilo i žrijebanje po granama sporta, napravljene su takmičarske grupe a satnica takmičenja će biti naknadno određena i objevljena u biltenu MOSI Prijeopolje 2013 broj 1 koji će biti postavljen na sajtu igara i dostavljen opštinama učesnicama najdalje do 27. juna.

Košarka (M) – 14 ekipa
Gripa A: Prijepolje, Kolašin, Nova Varoš
Grupa B: Bajina Bašta, Višegrad, Kosjerić
Grupa C: Berane, Goražde, Rogatica, Sjenica
Grupa D: Priboj, Pljevlja, Sokolac, Čajetina

Košarka (Ž) – 8 ekipa
Grupa A: Požega, Arilje, Kolašin, Užice
Grupa B: Pljevlja, Novi Pazar, Prijepolje, Sjenica

Rukomet (M) – 8 ekipa
Grupa A: Prijepolje, Bajina Bašta, Pljevlja, Sjenica
Grupa B: Nova Varoš, Goražde, Mojkovac, Priboj

Rukomet (Ž) – 7 ekipa
Grupa A: Berane, Priboj, Prijepolje
Grupa B: Rogatica, Goražde, Mojkovac, Požega

Stoni tenis (M) – 13 ekipa
Grupa A: Berane, Ivanjica, Novo Goražde
Grupa B: Mojkovac, Prijepolje, Rogatica
Grupa C: Foča, Bijelo Polje, Kolašin
Grupa D: Nova Varoš, Bajina Bašta, Sjenica, Kosjerić

Stoni tenis (Ž) – 7 ekipa
Grupa A: Berane, Prijepolje, Rogatica
Grupa B: Foča, Bajina Bašta, Nova Varoš, Sjenica

Bič volej (M) – 7 ekipa
Grupa A: Užice, Ustikolina-Foča, Foča
Grupa B: Priboj, Prijepolje, Tutin, Čajetina

Bič volej (Ž) – 14 ekipa
Grupa A: Požega, Prijepolje, Rogatica
Grupa B: Novi Pazar, Sokolac, Čajetina
Grupa C: Bajina Bašta, Višegrad, Sjenica, Ustikolina-Foča
Grupa D: Nova Varoš, Tutin, Užice, Goražde

Fudbal – 10 ekipa
Fudbalski turnir će otvoriti domaćin Prijepolje i prošlogodišnji pobjednik Čajetina 3. jula u 18 časova, u ostalim susretima će se sastati: Rudo-Požega; Pljevlja-Sokolac; Priboj-Mojkovac; Sjenica-Višegrad i Nova Varoš-Kolašin.

Najviše interesovanja bilo je prilikom žrijebanja odbojke za žene i malog fudbala jer se prijavilo po 18 ekipa a po pravilniku MOSI u grupi se može nadmetati 16 timova pa su pojedine ekipe shodno plasmanu i novim prijavama bile posebno uvrštane u takmičenje.

Odbojka (Ž) – 18 ekipa
Baraž za popunu grupa:
Novi Pazar-Čajniče
Goražde-Sjenica
Prema izvučenim brojevima Požega i Foča su bez razigravanja obezbjedile učešće u grupama

Grupa A: Prijepolje, Kolašin, Pljevlja, Rudo
Grupa B: Rogatica, Bajina Bašta, pobjednik susreta Novi Pazar-Čajniča, pobjednik susrteta Goražde- Sjenica
Grupa C: Sokolac, Ivanjica, Nova Varoš, Foča
Grupa D: Višegrad, Požega, Priboj, Čajetina

Odbojka (M) – 5 ekipa
Igra se po bod sistemu
1.Prijepolje, 2.Bajina Bašta, 3.Pljevlja, 4.Priboj, 5.Rožaje

Mali fudbal – 18 ekipa
Baraž za popunu grupa:
Priboj – Rudo
Goražde – Arilje
Prema izvučenim brojevima učešće u grupama bez doigravanja su obezbjedili: Bajina Bašta, Kolašin, Novi Pazar, Tutin, Čaniče, Pljevlja i Požega.

Grupa A: Ivanjica, Mojkovac, Novo Goražde, Novi Pazar
Grupa B: Bijelo Polje, Kolašin, Požega, Tutin
Grupa C: Rogatica, Prijepolje, Pljevlja, pobjednik susreta Priboj-Rudo
Grupa D: Nova Varoš, Bajina Bašta, Čajniče, pobjednik susreta Goražde-Arilje

Raspored i satnica za šah, atletiku, planinarstvo, karate i ribolov biće uobičajeno određen neposrednio pred početak takmičenja i objevljen u biltenu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slaviša Vukašinović

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slaviša Vukašinović

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,