Od sutra kiša, pljuskovi i grmljavina

08.09.2013.

Vrijeme-kiša

VRIJEME – U BiH sutra se očekuje kiša, lokalni pljuskovi i grmljavina, a najviša dnevna temepratura vazduha neće prelaziti 28 stepeni Celzijusovih.

Kiša se u prijepodnevnim časovima očekuje na sjeverozapadu i zapadu, a od sredine dana i u ostalim krajevima. Najmanje padavine biće u centralnom dijelu BiH i na istoku.

Jutro će biti toplije nego prethodnih dana sa temperaturom vazduha između 12 i 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura biće od 20 do 26, na jugu i sjeverozapadu do 28, a na planinama od 16 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozama meteorologa, u utorak će biti umjereno oblačno i prijatno toplo vrijeme, uz povremene sunčane intervale. Ponegdje će u centralnim i istočnim predjelima padati slaba kiša.

Kišu, pljuskove sa grmljavinom i svježije vrijeme meteorolozi najavljuju za srijedu i četvrtak. Ponegdje može biti i obilnijih padavina.

U srijedu temperatura vazduha neće prelaziti 25 stepeni, dok se u četvrtak očekuje još hladnije vrijeme sa temperaturom do 20, osim na jugu gdje će biti tri-četiri stepena veća.

U BiH će se danas zadržati sunčano i toplo vrijeme.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 12, Čemerno 20, Han Pijesak i Kalinovik 21, Mrakovica 22, Ivan-sedlo 23, Sokolac, Srebrenica i Foča 24, Srbac 25, Sarajevo i Zvornik 26, Bihać, Drinić, Novi Grad, Gradačac, Bijeljina, Tuzla, Rudo, Goražde, Bugojno i Livno 27, Ribnik, Mrkonjić Grad, Banjaluka, Doboj, Nevesinje i Neum 28, Prijedor, Višegrad, Trebinje i LJubinje 29, Stolac i Zenica 30, Mostar 32 i Čapljina 33 stepena Celzijusova.