Građane BiH čeka kontrolni popis

ATV BL - 29. oktobra 2013. 058.ba

Popis stanovništva

INFO – Na pedeset hiljada vrata od 2. do 10. novembrau Bosni i Hercegovini pokucaće novi – stari popisivači. Dvije stotine četrdeset kontrolora popisa rasporediće se nasumično, ali sa manje pitanja. Kontrole će trajati svega osam dana.

“Postpopisna anketa zapravo se provodi ponovnim popisivanjem na uzorku od 240 popisnih krugova. Kontrolori će izaći na teren. Postposini krugovi se biraju slučajno”, rekao je Darko Marinković, koordinator grupe za postpopisnu anketu iz Zavoda za statistiku Republike Srpske.

Oni koji su se žalili da ih popisivači nisu posjetili, od nove posjete ne treba mnogo da očekuju. I ako kontrolorima otvore vrata, slaba vajda – njihovi podaci neće ući u zapisnik kao validni rezultati popisa. Pompa koja se podigla zbog vjeroispovijesti i etničke pripadnosti neće biti u žiži javnosti. Ova pitanja ne spadaju u grupu kontrolnih.

I za popis poslije popisa organizacija je na nivou. Sva odgovornost je na Agenciji za statistiku – tvrde u entiteskom zavodu. Gradske popisne komisije niko ništa nije pitao – stigla su kratka obavještenja.

Ako imate deset kvadrata više nego što je napisano, kontrolnim popisom to će da bude ispravljeno. Greške koje treba ispraviti ovom kontrolom su tehničke prirode, pa neće biti mnogo uticaja na ono što se uradilo prije petnaest dana.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.