Aktivni mladi grade sprave za vježbanje na Sportskom centru

Opština Rogatica - Zoran Janković - 11. novembra 2013. 058.ba

Aktivni mladi Rogatica

ROGATICA – U petak, 08.11.2013. godine, u Srednjoj školi „27. januar“ u Rogatici, grupa srednjoškolaca organizovanih u asocijaciju „Aktivni mladi“ prezentovala je svoju aktivnost naslovljenu „U zdravom tijelu zdrav duh“. Projekat podrazumijeva izradu i postavljanje sprava za izvođenje tjelesnih vježbi na ovdašnjem Sportskom centru. Oni su ga nazvali „Park za vježbanje na otvorenom“. Sprave su osmišljene tako da se na njima mogu izvoditi vježbe koje nisu bile izvodljive na postojećoj sportskoj infrastrukturi.

Takođe, jedan od ciljeva kompletnog projekta jeste i bolja i intenzivnija komunikacija srednjoškolaca sa školskom upravom, lokalnom administracijom, privrednim subjektima, ali i davanje primjera prednosti timskog rada.

Sprave za vjezbanje u Rogatici

Prije nego što su krenuli u projekta ovi mladi ljudi uradili su anketu u okviru koje su ispitali 100 Rogatičana različite starosne dobi i od njih 69% dobili podršku za svoju ideju. U kino sali Centra za kulturu prikazali su i dječiji film gdje su najmlađim stanovnicima naše opštine, pored dječijih sadržaja, organizovali i kratko predavanje o zdravim stilovima života.

Realizacija projekta teče već dva i po mjeseca, svi rokovi za održavanje aktivnosti i nabavku materijala su ispoštovani. U izgradnji teretane na otvorenom učestvuju maturanti Drvne tehničke škole, kao i učenici na smjeru mašin-bravar i varilac. Postavljanje sprava očekuje se ovih dana.

U svim aktivnostima u toku realizacije, kako u pisanju projekta, budžeta, finansijskih i drugih izvještaja učestvovali su isključivo učenici Srednje škole “27. januar”, članovi Savjeta učenika predvođeni projektnim timom: Marijom Lošić, Draganom Mirković, Kristinom Hršum, Teodorom Džatić i Draganom Ristovićem uz neizostavno podršku koordinatora SU Janje Gošić. Projekat su finansijski podržali Opština Rogatica, ŠG „Sjemeć“ Mesna industrija „Vizion“ i d.o.o. „Ikonić Komerc“. Svima koji su im pomogli „Aktivni mladi“ uručili su zahvalnice.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,