Matična služba realizuje projekat elektronske obrade svih dokumenata

13. decembra 2013. 058.ba

Dobrivoje Stanojević - Doša

KAŠNjENjE NABAVKE OPREME PRODUŽAVA ROK PROJEKTA

VIŠEGRAD – Matična služba opštine Višegrad realizuje projekat elektronske obrade svih podataka za rođena, vjenčana i umrla lica, kao i podatke knjige državljana, izjavio je načelnik Odjeljenja za opštu upravu opštine Višegrad Dobrivoje Stanojević.

On je dodao da se prema procjeni radi o 250.000 ovih podataka, naglašavajući da je realizacija projekta otpočela tek krajem 2010. godine, zbog neblagovremene nabavke kompujerske opreme, a dodatno je otežana jer Telekom RS nije obezbjedio kvalitetnu internet vezu u Mjesnim kancelarijama u Vardištu, Dobrunu, Prelovu i Međeđi.

– Do sada je u elektronsku formu unijeto 52.000 ovih podataka, a produženi rok Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS je sredina 2014. godine, pojasnio je Stanojević, dodajući da je matična služba znatno tehnički i kadrovski osposobljena, kako bi se ovaj posao ubrzao.

– Procjenjujuemo da će do sredine naredne godine biti završena polovina ovog posla, a iz resornog Ministarstva najavljeno je dodatno produženje roka, imajući na umu da je kasnio početak elektronske obrade podataka matične službe opštine Višegrad, rekao je Stanojević.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,