Penzioneri donijeli program rada

Sreten Mitrović - 02. decembra 2013. 058.ba

Skupština penzionera u Rogatici

ROGATICA – Na četvrtoj redovnoj sjednci Skupštine Udruženja penzionera opštine Rogatica, koja je održana danas, 2. decembra, usvojena su dva značajna dokumenta. Riječ je o programu rada i finansijskom planu za 2014. godinu.

Prema usvojenom programu rada i dalje će prioritet rada rukovodstva Udruženja biti pružanje pomoći penzionerima u slučaju smrti penzionera ili supružnika, pomoć pri bolničkom liječenju dužem od 7 dana i posjete bolesnim i nepokretnim članovima. Uz to tu je i pomoć pri zdravstveno neophodnom banjskom liječenju i penzionerima sa najnižim penzijama.

U idućoj godini posebna pažnja biće posvećena radu mjesnih odbora i njihovom angažovanju na sagledavanju ukupnog socijalnog i zdravstvenog stanja penzionera posebno po selima radi njihovog obilaska i dodjele materijalne pomoći, ali i okupljanja radi druženja i izleta.

Penzioneri će i u idućoj godini, po preporuci ljekara, uz participaciju od 50 posto od cijene, u granicama finansijske mogućnosti Udruženja, biti upućivani na liječenje u višegradsku, ali i banju „Vrućica“ kod Teslića i Dvorove kod Bijeljine.

I dalje će ostati obaveza organizovanja jednodnevnih izleta u cilju posjeta vjerskim i turističkim mjestima u Republici Srpskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Upravnom odboru i predsjedniku Udruženja, Skupština je stavila u obavezu i dosta drugih obaveza čije izvršenje će se pratiti kroz redovne, a po potrebi i vanedne sjednice.

U usvojenom finansijskom planu prihodi Udruženja trebalo bi da budu 119.000 maraka, ili za 21,26 posto više od ocjene izvršenja u ovoj godini.

Od 3 marke, koliko mjesečno u zajednički fond ulaže više od 2100 članova, planira se da se ubere 71.000 maraka. Iz budžeta opštine očekuje se grant od 42.000 maraka, ili 0,7 posto od plana budžeta za 2014. godinu, a 6000 maraka očekuje se od „ostalih prihoda“.

Najviše prikupljenih sredstava planirano je da se utroši za pomoći penzionerima kroz razne vidove davanja.

Skupština je donijela i odluku da se na predstojećoj svečanoj sjednici Skupštine, koja će se do kraja ove godine održati povodom 20 godina postojanja i rada Udruženja penzionera opštine Rogatica u Republici Srpskoj, u vidu zahvalnica oda priznanje 14 pojedinaca zaslužnih za rad i afirmaciju Udruženja.

Prema usvojenoj odluci ovo priznanje biće dodijeljeno Aćimu Eleti, prvom predsjedniku Udruženja koje je konstituisano u decembru ratne 1993. godine, te penzionerima: Rajku Pušonji, Ljubi Ćoriću, Radomiru Bukvi, Bogdanki Jolović, Nikoli Glibo, Dušanu Ljubincu, Momiru Obradoviću, Radomiru Banoviću, Budimiru Vukadinu, Jovanki Jovanović, Rajku Ikoniću i Radu Stanišiću.

Skupština je odlučila da se zahvalnica dodijeli i aktuelnom načelniku opštine Tomislavu Puhalcu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Povezane teme: