Prijavljena četiri slučaja šuge

SRNA - 03. januara 2014. 058.ba

Dom zdravlja u Višegradu

VIŠEGRAD – U ambulantu porodične medicine Doma zdravlja u Višegradu prijavila su se četiri pacijenta kod kojih je konstatovana bolest šuga, potvrdila je Srni ljekar Snežana Đurović.

„Dva pacijenta zaražena ovom bolešću su studenti koji studiraju i stanuju na Palama, a koji su najvjerovatnije zaraženi u studentskom domu“, rekla je Đurovićeva.

Ona je dodala da su nakon propisane terapije pacijenti izliječeni.

„U terapiji se koriste medicinske kreme, čisti se i pegla sva posteljina i odjeća, kao i prostorije u kojima su zaražene osobe boravile“, navela je Đurovićeva.

Zarazna bolest šuga ili skabijes, od koje je prošle godine u Federaciji BiH oboljelo oko 1.000 građana, zabilježena je i u Republici Srpskoj, na Palama i u Višegradu.

Bolest uzrokuje mali parazit koji se jedva može vidjeti golim okom, a kod oboljelih su vidljive promjene na koži u vidu osipa i rana praćenih svrabom.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,