Od naredne školske godine – škola za talente

Opština Foča - 25. februara 2014. 058.ba

Srednja škola Foča

FOČA – Od naredne školske godine Gimnazija u Foči upisaće jedno odjeljenje matematičke gimnazije. U tom odjeljenju biće najbolji mladi matematičari sa područja cijele regije.

Resorno ministarstvo Vlade RS je podržalo ovu inicijativu na osnovu rezultata koje su godinama postizali učenici iz Foče. Podsjećamo, mladi matematičari iz Foče su decenijama na svim republičkim, saveznim pa i međunarodnim takmičenjima osvajali prva mjesta i medalje na matematičkim olimpijadama. Sa njima su predano radili istaknuti profesori, istinski zaljubljenici u svoj posao, a prije svih Mićo Mašić, Vojko Stanković, Ostoja Ostović koji su ostavili vidan trag u fočanskom srednjoškolskom obrazovanju.

U odjeljenju matematičke gimnazije predavaće najiskusniji i najbolji profesori a program će biti prilagođen tom profilu obrazovanja.

Želja je da se na ovaj način afirmišu talenti, da im se omogući napredovanje i da Foča ponovo postane rasadnik mladih talenata.

Ovo je jedan od onih primjera koji dokazuje kako je ulaganje u talente uvijek dobra investicija.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: