U Novom Goraždu uskoro pogon tekstila italijanske marke „Ladini“

25. februara 2014. 058.ba

Fabrika Ladini u Novom Goraždu

U PRVOJ FAZI POSAO ZA 100 RADNIKA

NOVO GORAŽDE – Opština Novo Goražde postigla je sporazum sa italijanskom tekstilnom kompanijom „La Distributik“, koja proizvodi konfekciju poznate marke „Ladini“, o otvaranju pogona u ovoj opštini, potvrdio je načelnik Novog Goražda, Dalibor Nešković.

– Pogon konfekcije „Ladini“ biće smješten u objektu nekadašnjeg Distributivnog centra, koji raspolaže sa korisnom površinom od 6.000 kvadratnih metara. Italijanski partner će, uz ovaj prostor, uzeti pod zakup i 7.000 kvadratnih metara vanjskog prostora, pojašnjava Nešković.

On dodaje da je već registrovana firma „Gorateks“, sa sjedištem u Novom Goraždu, a da će uskoro otpočeti poslovi preuređenja prostora i montaže opreme za proizvodnju markiranih košulja, odijela i drugih odjevnih predmeta, a pored linije za tekstil montiraće se predionica i pogon za farbanje tekstila.

– Najavljen je dolazak predstavnika italijanske kompanije, kada ćemo definisati sve detalje ugovora, kojim je predviđeno da se u prvoj fazi ove godine zaposli 100 tekstilnih radnika, kaže Nešković, dodajući da je ovim projektom planirano ulaganje 12.000.000 evra, najvećim dijelom iz razvojnih fondova Evropske Unije, tako da će „Gorateks“ za tri godine zapošljavati 212 radnika.

Kako je planirano, kompletna buduća proizvodnja tekstilnih odjevnih predmeta, koji budu proizvedeni u Novom Goraždu, će se izvoziti: 50 odsto u zemlje Balkana, 30 odsto na tržište Rusije i 20 odsto u zemlje Evropske Unije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,