Održana Skupština 51. MOSI Novi Pazar 2014

03. juna 2014. 058.ba

Skupština 51. MOSI

Pomjeren termin održavanja igara

INFO – Ovogodišnje 51. po redu Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI) održaće se u Novom Pazaru od 6. do 10. avgusta 2014. godine, odlučeno je na Skupštini najveće sportske amaterske manifestacije u Jugoistočnoj Evropi. Organizatori ističu da su bili primorani da pomjere uobičajeni termin održavanja MOSI sa početka jula na početak avgusta radi niza opravdanih okolnosti, pa je Skupština uvažila nihove sugestije i saglasila se sa dogovorenim datumom početka.

Prema izvještaju Organizacionog odbora formirane su sve komisije, uređeni su sportski tereni, osim stadiona za atletska nadmetanja, pa će se takmičenja u „kraljici sportova“ najvjerovatnije održati u Zubinom Potoku ili Novoj Varoši.

Prihvaćen je i prijedlog da se u porodicu MOSI prime tri nova grada učesnika, a to su: Zubin Potok, Gusinje i Prača–Pale. Predloženo je da se obave razgovori i sa gradovima učesnicima koje se već nekoliko godina ne pojavljuju na igrama i odredi njihov status, a to su opštine: Andrijevica, Žabljak, Plužine, Plav, Kalinovik i Kosjerić.

Takmičenja će se odvijati u 15. sportskih grana u muškoj konkurenci: atletika, odbojka, rukomet, košarka, fudbal, mali fudbal, šah, planinarstvo, plivanje, biciklizam (monti bajk), odbojka na pjesku, kajak, ribolov, tenis i stoni tenis. U ženskoj konkurenciji nadmetanja će se odvijati u 11. sportskih disciplina: atletici, odbojci, rukometu, košarci, fudbalu, šahu, planinarstvu, plivanju, odbojci na pijesku, ribolovu i stonom tenisu.

Dakle od novih disciplina uvršten je ženski fudbal, a odbijen je prijedlog da se uvrsti kik boks.

Skupština 51. MOSI

Karate će se održati na MOSI samo ako se uspostavi dogovor sa karate savezima Crne Gore, BiH-RS i Srbije. Ukoliko do dogovora ne dođe karatisti neće doboti priliku da se takmiče u Novom Pazaru, a rok za konačnu odluku je 27. juni.

Prihvaćen je i prijedlog da se takmičenje u planinarstvu odvija po pravilima planinarske orjentacije, a ne orjentiringa.

Nažalost nakon što nisu održana takmičenja u streljaštvu prošle godine u Prijepolju strijelci se definitivno neće takmičiti ni u Novom Pazarau, jer kako rekoše organizatrori, za ovu sporsku disciplinu nemaju odgovarajuće uslove. Tako se desilo da je disciplina koja je bila prisutna na skoro svim dosad održanim igrama eleminisana iz programa. Bar do nekoh narednih MOSI.

Utvrđen je i cjenovnik boravka takmičara, pa će pun pansion u hotelima koštati 25 eura, u privatnom smještaju će cijena biti 20 eura, dok će boravak u kolektivnim prostorijama iznositi 17 eura; naravno podrazumijeva se spavanje i tri obroka.

Naredna Skupštna je zakazana za 20. juli kada će biti obavljeno žrijebanje i kada će se utvrditi konačni spiskovi opština učesnika i broja takmičara, te određeni članovi pojedinih komisija.Već je poznato da će se 52. MOSI održati u Požegi naredne godine, a u Novom Pazaru, za vrijeme trajanja igara, će biti odlučeno ko će biti domaćin 53. smotre mladosti i sporta sa tromeđe koja po programu treba da se održi u RS i BiH 2016. godine. Kako trenutno stvari stoje najozbiljniji kandidat je opština Rogatica čiji su predstavnici već na ovoj Skupštini najavili kandidaturu, a podsjećanja radi, grad na obalama Rakitnice je bio uspješan domaćin u dva navrata: 33. igara 1987. i 44. MOSI 2007. godine.

I na kraju svoje učešće u Novom Pazaru su već potvrdili Arilje, Bajina Bašta, Ivanjica, Nova Varoš, Novi Pazar, Požega, Priboj, Prijepolje, Sjenica, Tutin, Užice, Čajetina, Zubin Potok (Srbija), Bijelo Polje, Mojkovac, Pljevlja, Gusinje, Kolašin, Berane (Crna Gora),Višegrad, Rogatica, Rudo, Goražde, Novo Goražde, Ustikolina-Foča, Foča, Prača-Pale, Sokolac i Čajniče (RS I BiH).

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slaviša Vukašinović

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slaviša Vukašinović

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: