Dejana Paponjak „Čupka“ putuje u Beč

Opština Rudo - 16. јула 2014. 058.ba

Dejana Paponjak

RUDO – Na konkursu, koji je raspisao Glavni odbor SKPD „Prosvjeta“, na temu „Gavrilo Princip – borac za slobodu srpskog naroda“, prvu nagradu osvojila je mlada ruđanska pjesnikinja Dejana Paponjak. Drugu nagradau osvojio je Miloš Đurđević, učenik JU „Gimnazija“ u Prnjavoru a treću Sara Gudelj, učenica Gimnazije „Jovan Dučić“ iz Trebinja.

Dejana Paponjak je odlična učenica SŠC „Rudo“, dugogodišnji član KUD–a „Prosvjeta“ Rudo i već sada je dobitnica mnogih nagrada. Prvi je pobjednik pjesničkog konkursa „Vidakovićevi dani“, dobitnik treće nagrade na međunarodnom konkursu „Rade Tomić“ u Novom Sadu (u konkurenciji više hiljada radova), na pjesničkom konkrsu „Sinđelićeve čegarske vatre“ za Zbornik pjesništva Balkana, u konkurenciji 873 prijavljena učesnika, ušla je među 100 pjesnika, čija je poezija zastupljena u ovom zborniku, svojim pjesmama zastupljena je i u Zborniku „Andrićeve staze“.

Početkom oktobra mjeseca, sva tri dobitnika putuju u Beč. Tamo će biti gosti SKPD „Prosvjeta“ iz Beča, čitati svoje stihove i primiti zaslužene nagrade.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: