Ljetna škola Akademija „Andrić“

13. јула 2014. 058.ba

Andrićev institut

ANDRIĆGRAD – Odjeljenje za književnost Andrićevog instituta u kompleksu Andrićgrada u Višegradu od 29. jula do 2. avgusta organizuje ljetnu školu Akademija „Andrić“, za studente filoloških nauka univerziteta iz Republike Srpske i Srbije.

Tema prve ljetne škole Akademija „Andrić“, povodom 100 godina od Vidovdanskog atentata i početka Prvog svjetskog rata, je „Prvi svjetski rat u književnosti“.

Školu će pohađati 32 studenta, a prijavljivanje se zaključuje 18. jula.

Predavači na prvoj ljetnoj školi Akademija „Andrić“ su eminentni profesori sa filozofskih fakulteta u Novom Sadu, Beogradu i Banjaluci: prof. dr Milivoje Nenin, prof. dr Aleksandar Jerkov, prof. dr Ranko Popović, prof. dr Ljiljana Marković i prof. dr Aleksandra Vraneš.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: