Pogoni „Rudoplasta“ čekaju zakupce

Opština Rudo - 24. јула 2014. 058.ba

Rudoplast

RUDO – Okružni privredni Sud u Istočnom Sarajevu, po odluci Skupštine poverilaca stečajnog dužnika ODP „Rudoplast“ Uvac – Rudo, dodijelio je opštini Rudo na privremeno čuvanje, do okončanja parničkog postupka fabriku u kojoj se proizvodila ronilačka oprema, kajaci, sjedišta za sportske tribine i HTZ oprema. Parnični postupak je obustavljen do zaključivanja odgovarajućih Ugovora o uređenju imovinsko-pravnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije o pitanjima u vezi sa sukcesijom.

„Rudoplast“ je izgrađen samdesetih godina prošlog vijeka po sistemu zajedničkog ulaganja pribojskog „Poliestera“ i opštine Rudo, koja je obezbjedila lokaciju i infrastrukturu, a i dio novčanih sredstava. Ko ima i koliki dio i čija je fabrika, pokušava se otkriti u dugogodišnjoj parnici između pribojskog „Poliestera“ i ruđanskog „Rudoplasta“. Postupak je još u toku, a u fabrici izgrađenoj od fasadne cigle sa upravnom zgradom i pogonima, ostali su samo zidovi i dotrajali krov.

Sud u Istočnom Sarajevu je zbog nedostatka stečajne mase a na prijedlog odbora povjerilaca zaključio je stečajni postupak nad preduzećem „Rudoplast“ a imovinu koja je predmet spora dodijelio je na čuvanje opštini Rudo i ovlastio je da fabriku može staviti u funkciju privredne djelatnosti, do konačnog okončanja parničnog postupka. Spona između Opštine i Suda i dalje će biti stečajni upravnik Vlado Simović.

Odmah po preuzimanju imovine opština Rudo je pokrenula aktivnosti oko čišćenja pogona i kruga i obezbjedila adekvatnu kontrolu nad ovom imovinom.

U toku su pregovori sa zainteresovanim privrednicima oko stavljanja u funkciju ovog poslovnog prostora.

Prema riječima načelnika Rata Rajaka opština Rudo vodi aktivnosti u ovom pravcu, u toku su pregovori sa zainteresovanim privrednicima, a osnovni kriterijum za odabir korisnika ove imovine biće zaštita objekata od daljeg propadanja i otvaranje novih radnih mjesta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: