MOSI bez fočanskih sportista

06.08.2014.

STK Perucica Foca

FOČA – Na 51. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama – MOSI, koje danas počinju u Novom Pazaru, neće biti sportista iz Foče. Lokalna uprava u Foči odlučila je da ove godine propusti učešće na “najvećoj balkanskoj smotri mladosti i sporta”, koja okuplja opštine sa tromeđe Srbije, Crne Gore i BiH, kako je navedeno, zbog toga što iz objektivnih razloga nisu mogle formirane ekipe koje bi imale neke šanse na Igrama.

“U godini, u kojoj su zbog manjih prihoda u opštinski budžet, smanjena i sva izdajanja, pa tako i za sport, odustali smo od učešća na MOSI, koje bi iz tih razloga za Foču bilo manifestacionog karaktera”, navodi se, između ostalog, u saopštenju opštinskog Sportskog saveza.

Šampionke sa prošlogodišnjih Igara u Prijepolju, stonoteniserke Fočanske “Perućice”, neće biti u mogućnosti da brane titulu.

Trener stonoteniserki Nada Marković boji se da bi Foča, zbog ovoga, mogla izgubiti domaćinstvo Igara 2016. godine.

“Ako je Foča planirala da bude domaćin MOSI 2016. godine, mislim da će ovo, vjerovatno, negativno djelovati za domaćinstvo”, rekla je Markovićeva, dodavši da ona nije obaviještena o razlozima izostanka sa Igara.

U muškoj ekipu Odbojkaškog kluba “Maglić” nadali su se da će dobiti šansu da predstavljaju opštinu, s obzirom da su u protekloj prvoligaškoj sezoni bili nadomak plasmana u Premijer ligu BiH.

Odbojkaš Vlado Vuković kaže da u Klub nije stiglo nikakvo obrazloženje.

“Iskreno, do prije dva-tri dana mi smo očekivali poziv, prvenstveno zbog naših rezultata u prošloj sezoni. Ista ekipa je ostala na okupu i bili smo spremni da osvojimo medalju za naš grad”, rekao je Vuković.

Trener odbojkašica Milomir Davidović pretpostavlja da je teška finansijska situaciju kumovala izostanku sa MOSI.

“Razlog je vjerovatno nedostatak finansijskih sredstava, a koliko sam čuo, trebalo je da pošalju stonotenisere, planinare i ribolovce, ali je bilo kasno, izvučeni su već bili parovi, tako da na MOSI ove godine ne ide nijedan sportista iz Foče”, rekao je Davidović.

Na MOSI u Novom Pazaru učestvovaće sportisti iz 30 opština iz Srbije, Crne Gore i BiH.

Iz Republike Srpske to su Višegrad, Čajniče, Rudo, Novo Goražde, Rogatica, Sokolac, a iz Federacije BiH Ustikolina, Goražde i Prača.

Takmičenje će se odvijati u 15 sportskih grana: fudbal, mali fudbal, košarka, odbojka, rukomet, atletika, plivanje, kajak, šah, planinarstvo, ribolov, odbojka na pijesku, stoni tenis, tenis i biciklizam.