Nema zime za fudbal regiona

17.08.2014.

Fudbalske nade u Rogatici

Turnir fudbalskih nada “Rogatica 2014.”

ROGATICA – Utakmicama fudbalskih nada rođenih 2004. i 2005/2006. godine u Rogatici je nastavljen drugi turnir posvećen predstojećoj krsnoj slavi opštine Preobraženju Gospodnjem.

U kategoriji nada rođenih 2004. takmičilo se 8 ekipa. Prvo mjesto pripalo je ekipi FK Novi Grad iz Sarajeva koja je na penale pobijedila Radnik iz Bijeljine sa rezultatom 3:2 (0:0). Treće mjesto osvojila je ekipa „Piksi“ iz Pala koja je ubjedljivo sa 4:0 srušila nade FK Goražde.

Za najboljeg igrača proglašen je Vuk Mihajlo Lazić iz Radnika, najbolji strijelac je bio Dejan Simanić iz Novog Grada sa 10 golova, a najbolji golman Miloš Baričanin iz „Piksija“.

Lijep fudbal prikazali su i najmlađi učesnici turnira rođeni 2005/2006. Prvo mjesto osvojile su nade Crvene zvezde koje su vodili treneri Zlatko Zeba i Dušan Jovanović. Oni su u finalu sa 2:0 nadigrali vršnjake iz ekipe FK Sokolac sa koliko je i ekipa FK Glasinac 2011 slavila nad Radnikom iz Bijeljine i osvojila treće mjesto.

U ovoj kategoriji najbolji igrač bio je Ognjen Radišić iz Zvezde, najbolji strijelac Stefan Vidaković iz Radnika i golman Viktor Jolović iz Sokoca.

Rogatica-Nade Crvene zvezde

I u ovoj grupi takmičilo se osam ekipa. Kao i kod ostalih grupa prvoplasiraniu dobili su pehar i zlatne medalje, drugi pehar i srebrene medalje, a trećeplasirani pehar i bronzane medalje. Prigodne statue dobili su i najbolji strijelac, igrač i golman, koje je obezbjedio organizator turnira FK Mladost i pokrovitelj opština Rogatica.

Na turnirje danas i sutra, subota i nedelja, su slobodni dani. Takmičenje se nastavlja u ponedeljak uoči krsne slave Preobraženja Gospodnjeg utakmicama nada rođenih 2002. godine. Kako reče predsjednik FK Mladost Ljubiša Zeljaja očekuje se još jedan zanimljiv dan i pobjeda nada rogatičkog fudbala, jer u ovom godištu imaju nekoliko vrlo talentovanih dječaka.

U cjelini uzev, pošto je minula polovina turnira, ocjena je brojnih fudbalskih radnika koji su sa zanimanjem pratili većinu utakmica, da nema zime za budućnost fudbala ne samo u Republici Srpskoj nego i u cijelom regionu. Mlade snage dolaze u talasima, samo ih treba prihvatiti i stručno oblikovati.