Za Krav Maga sve više zainteresovanih

26.08.2014.

Krav Maga u Foci

FOČA – Borilačka vještina Krav Maga sve je popularnija u Foči. Treninzi se održavaju u sportskoj sali Osnovne škole “Veselin Masleša”, klub trenutno broji 50 članova, od kojih je 10-ak djevojaka.

Trener Nemanja Trivun, jedan od dva licencirana instruktora za ovu discipline u RS, kaže da Krav Magu mogu trenirati stariji od 15 godina, koji su psiho-fizički zdravi i koji nemaju kriminalnu prošlost, niti bilo kakav sukob sa zakonom.

“Cilj Krav Mage je da obučimo ljude da se odbrane a ne da napadaju”, kaže Trivun. On ističe da treninge vrlo često održavaju i u prirodi, ugostiteljskim objektima, bazenima.

“To je realna borilačka vještina i ona treba da pripremi učenika za realnu situaciju. Razlika je velika u treniranju u sali gdje su savršeni uslovi, gdje imate parket i dobre uslove za trening, a druga je stvar trening u kafiću gdje je klizav pod, gdje je gužva i galama”, naglašava Trivun, dodajući da je KMG organizacija RS ove godine organizovala kamp na Tari, gdje su prirodni ambijent te rafting Tarom iskoristili za treninge u realnoj životnoj situaciji.

Klub Krav Maga iz Foče vrši upis novih članova. Sve detaljnije informacije mogu se dobiti na web stranici kravmaga-rs.com a zainteresovani se mogu prijaviti putem stranice na fejsbuku.

Krav Maga u Foci

Potiče iz Izraela

Krav Maga je borilaška vještina izraelskog porijekla. Dugo je bila skrivena za civilni svijet. Koristile su je samo vojne i policijske jedinice. Danas je sve više korištena u specijalizovanim policijskim jedinicama i vojnim odredima širom svijeta. Na našim prostorima prvi put se pojavila 2009.godine, kada su počele da je primjenjuju Specijalne jedinice MUP-a RS. Prvi klub je osnovan u Banja Luci.