Magična gitara – Prof. dr Uroš Dojčinović

andricevinstitut.org - 07. новембра 2014. 058.ba

Uros Dojcinovic

ANDRIĆGRAD – U organizaciji Andrićevog instituta, Uroš Dojčinović ekskluzivno nastupa na gitari M. Bočkaja (1980) sa Savarez strunama u subotu 08. novembra 2014. godine, sa početkom u 20:00 časova, u maloj sali bioskopa „Dolly Bell“.

Dr Uroš Dojčinović
gitarista, kompozitor, muzikolog, pedagog i publicista

Rođen je u Beogradu 1959. godine. Diplomirao klasičnu gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (R. Hrvatska), a potom završio postdiplomske studije, odbranivši dva doktorata na interdisciplinarnim muzičkim temama na Filološkom i Filozovskom fakultetu Univerzitetu u Beogradu.

Dojčinovićeva umjetnička aktivnost obuhvata preko 3000 nastupa ostvarenih širom svijeta, veliki broj radio i televizijskih emisija, više stotina održanih stručnih predavanja, majstorskih seminara i učešća u radu različitih domaćih i međunarodnih žirija.

Objavio je preko 600 stručnih radova i snimio više od 60 diskografskih izdanja (LP-ploča, muzičkih kaseta, CD i DVD albuma), za različite izdavačke kuće u Evropi, Americi i Aziji.

Za višestruko umjetničko djelovanje nagrađen je sa više od 50 medalja, plaketa, diploma i drugih priznanja u zemlji i svijetu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: