Održan seminar „Individualni i grupni rad u školskoj biblioteci“

SRNA - Jovana Borovčanin - 09. новембра 2014. 058.ba

Seminar u Andricevom institutu

ANDRIĆGRAD – U Andrićevom institutu u Andrićgradu održan je trodnevni seminar za nastavnike i bibliotekare iz Republike Srpske i Srbije o temi „Individualni i grupni rad u školskoj biblioteci“, u organizaciji Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Nastavnik iz osnovne škole iz Beograda Olja Radenković održala je predavanje o temi „Internet, biblioteke i obrazovanje“, u okviru koje je učesnicima seminara pojasnila korištenje interneta i raznih sajtova, odnosno način kako približiti djeci onlajn učenje i učenje na daljinu.

„Na predavanju sam pokušala objasniti korištenje sajtova za usavršavanje nastavnika i kako ih spojiti sa nastavnim planom i programom koji djeca treba da savladaju u školama“, kaže Radenkovićeva.

Ona je pojasnila da je za djecu koristila sajtove sa video-igricama, koji upotpunjuju nastavu, da bi ih zainteresovala i približila nastavu da bude u skladu sa njihovim interesovanjima.

Radenkovićeva je rekla Srni da nastavnici shvataju koliki je značaj interneta i tehničkih sredstava u nastavi, ali i da sada djeca znaju mnogo više od odraslih.

„Učesnici seminara su prvog dana govorili o školskim bibliotekama u nastavi, njihovom položaju i značaju, a drugi dan o kreativnosti školske biblioteke i načinu rada u školskim bibliotekama. Govorilo se i o tome kako adolescentima približiiti knjigu i kako raditi sa djecom predškolskog i školskog uzrasta“, dodala je Radenkovićeva.

Bibliotekar iz Narodne i Univerzitetske biblioteke Republike Srpske Mirela Šarić rekla je da je na seminaru bilo riječi o stanju i perspektivi razvoja školskog bibliotekarstva.

Ona je dodala da je planiran nastavak seminara, sljedeće godine u Andrićgradu.

Učesnici seminara su nakon podjele sertifikata posjetili učionicu Ive Andrića i druge znamenitosti u Višegradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: