Održano veče „Magične gitare“ u Andrićgradu

SRNA - Jovana Borovčanin - 09. новембра 2014. 058.ba

Magicna gitara u Andricgradu

ANDRIĆGRAD – U organizaciji Andrićevog instituta u bioskopu „Dolly Bell“ u Andrićgradu održan je koncert „Magične gitare“, kompozitora Uroša Dojčinovića iz Beograda.

Dojčinović, koji je profesor, muzikolog i pedagog, rekao jsinoć da je poslije 25 godina došao u Višegrad i da je posebno srećan što je imao priliku da vidi Andrićgrad o kome se dosta govori.

„Rastužuje me što ostatak Višegrada nije ovako sređen kao Andrićgrad, jer je Višegrad zajedno sa Andrićgradom jedno značajno kulturno mjesto ucrtano na međunarodnoj karti“, ističe Dojčinović.

Dojčinovićeva umjetnička aktivnost obuhvata više od 3.000 nastupa širom svijeta, veliki broj radio i televizijskih emisija, više stotina stručnih predavanja, majstorskih seminara i učešća u radu različitih domaćih i međunarodnih žirija.

Za višestruko umjetničko djelo nagrađen je sa više od 50 medalja, plaketa, diploma i drugih priznanja u svijetu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: