Petrović i Filipović nastupili za mladu reprezentaciju Srpske

14.11.2014.

Reprezentacija RS U23

FOČA – Sinoć se iz Grčke vratila mlada reprezentacija RS U-23. Oni su u srijedu u Ksantiju odigrali prijateljski meč protiv B tima grčkog prvoligaša Škoda Ksanti i slavili rezultatom 1:0.

Među najboljim mladim fudbalerima Srpske, koji su putovali na jug Balkanskog poluostrva, našla su se i dvojica Fočaka, prvotimaca Sutjeske – golman Nikola Petrović i defanzivac Filip Filipović.

Puni lijepih utisaka, Nikola i Filip sinoć su stigli u Foču.

– Ovo je velika čast, ne samo za mene lično, već i za Sutjesku kao klub. Naći se na spisku selektora Tulića i obući dres sa nacionalnim grbom nije mala stvar. Ovo je iskustvo koje ću dugo pamtiti, a vjerujem i da je selektor zadovoljan mojom igrom i da sam opravdao ukazano povjerenje – kaže Nikola Petrović.

I desni bek, Filip Filipović i dalje je pod utiskom puta u Grčku.

– Nepotrebno je trošiti riječi, ovo je zaista veliko iskustvo i velika čast. Dosta toga novog smo naučili tokom boravka sa reprezentacijom, a bilo je i ljepog druženja. Što je najvažnije, uspjeli smo da trijumfujemo i time na najljepši način okončali ovo okupljanje mlade selekcije. Svi su bili zadovoljni, a mi smo se potrudili i mislim da smo uspjeli u tome, da na najbolji način reprezentujemo Sutjesku i fočansku školu fudbala – rekao je Filipović.

Sudeći prema igri selekcije RS u Grčkoj i raspoloženju koje je vladalo nakon meča, ovo sigurno neće biti poslednji poziv selektora Tulića za naše fudbalere, Nikolu i Filipa.

Foto: sportlive.ba