Dirljive priče o ljudima i neljudima

Glas Srpske - Radmila Đević - 15. децембра 2014. 058.ba

Ignjatije Šestakov

FOČA – Knjiga „Nesveti a sveti i druge priče“ arhimandrita Tihona Ševkunova, igumana moskovskog Sretenjskog manastira, u izdanju produkcijske kuće „Čuvari“ iz Beograda, promovisana je u amfiteatru Bogoslovije „Svetog Petra Dabrobosanskog“ u Foči.

Sabrat Sretenjskog manastira, jeromonah Ignjatije Šestakov kaže da ova knjiga nije samo veliki misionarski poduhvat, već jedno nevjerovatno veoma emotivno djelo, u kojem su ispričane divne i dirljive ljudske priče o životu i smrti, ljudima i neljudima, vjeri i nevjeri.

– Knjiga govori o mladom čovjeku na putu ka Bogu, o ruskom monaštvu, o grijehu i pokajanju, o ljubavi i milosrđu i vrlo je bliska običnom, prosječnom čovjeku – pojasnio je Šestakov.

Pisac knjige „Nesveti a sveti i druge priče“ Ševkunov lični je duhovnik ruskog predsjednika Vladimira Putina i savjetnik predsjednika Rusije za kulturu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: