Obilježena 73. godišnjica formiranja Prve proleterske brigade

23. decembra 2014. 058.ba

Prva-proleterska-Rudo

RUDO – U subotu, 20. novembra, oko 300 poštovaoca prošlosti iz BiH i Srbije došlo je u Rudo da obilježi 73. godišnjicu formiranja Prve proleterske brigade (22. decembra 1941. godine).

Najbrojnija su bila Sarajevska Udruženja Antifašista i boraca NOR-a, Breze, Pala, Užičkog okruga, Bajine Bašte, Beograda i drugih mjesta.

Sve je počelo polaganjem vijenaca i cvijeća na spomeniku Prve proleterske, a zatim na Partizanskom groblju.

Svečana akademija je održana u Domu kulture uz prigodan kulturno zabavni program i obraćanje predsjednika sekcije Prve proleterske iz Beograda Zdenka Duplančića.

U ime domaćina proslave, prisutne je ispred opštine pozdravio Dragan Jovanović, načelnik odjeljenje za opštu upravu društvene djelatnosti i Blagoja Cerović, a u ime Zlatiborskog okruga SUBNOR-a Užice Zdravko Jakšić.

Za sve prisutne domaćin je obezbijedio ručak u hotelu Komsar Rudo uz koji je nastavljeno druženje boraca NOR-a sa prisutnim.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: