Aleksandar Vučić: Pokretanje FAP-a pozitivno i za Rudo

SRNA - 25. јануара 2015. 058.ba

aleksandar-vucic

RUDO – Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da bi do kraja godine trebalo da bude oživljena proizvodnja kamiona u Fabrici automobila Priboj /FAP/, što će pozitivno uticati na život Zlatiborskog okruga, ali i na Rudo u Republici Srpskoj.

Vučić je rekao da će sutra, prilikom posjete Finskoj, razgovarati sa direktorom kompanije „Sisu auto“ o FAP-u i najavio da predstoji raspisivanje tendera i stvaranje zajedničkog preduzeća sa finskom kompanijom.

On je najavio da se prije kraja godine očekuje i proizvodnja prvog kamiona iz FAP-a.

„Tražili smo da se nastavi proizvodnja kamiona, što će dodatno uticati i na naš BDP, ali i na život Priboja i celog južnog dela Zlatiborskog okruga. Kad kažem Priboj, mislim i na Novu Varoš, Prijepolje, kao i na Rudo u Republici Srpskoj, pošto je sve vezano za Priboj, a i jedna hala nam je sa te strane granice“, rekao je Vučić za beogradsku televiziju „Prva“.

Vlada Srbije i finska kompanija „Sisu auto“ potpisale su 30. maja u Priboju memorandum kojim je predviđeno da ta firma preuzme dio imovine FAP-a, u kome bi pokrenula proizvodnju novih kamiona i dijelova za kamione.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,