Obilježen Svjetski dan smijeha u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 13. januara 2015. 058.ba

Dan smijeha u Rogatici

ROGATICA – Narodna biblioteka u Rogatici u posljednje vrijeme uvela je u praksu obilježavanje značajnijih datuma. Obilježeni su tako svjetski dan pismenosti i knjige, svjetski dan šale, dan prava djeteta i tako redom do današnjeg Svjetskog dana smijeha čiji su protagonisti bili učenica Sara Ninković i Rade Jovanović.

Iako je tek u šestom razredu osnovne škole, mlađana Sara u maniru iskusne glumice uspješno je iznijela poznatu monodramu „Šuti Anđo“. Ponekad se sticao dojam da je na sceni autohtona junakinja ove drame Zorica Mirjanić, a ne djevojčica sa svega 11 godina.

Dan smijeha u Rogatici 2

Njen nastup toplo je pozdravljen od prisutnih gledalaca u čitaonici Biblioteke. Svi su otišli zadovoljni u nadi da će ova djevojčica, koja se već iskazala glumeći Davida Štrpca u poznatoj jednočinki Petra Kočića „Jazavac pred sudom“, veliki talenat koji se treba njegovati i pružiti joj šansu u novim ulogama.

Rade Jovanović, po zanimanju je diplomirani pravnik. Amaterski glumom bavio se kao srednjoškolac, a kao student imitacijom je zabavljao prijatelje, poznanike i komšije. I kasnije, kao zreo čovjek, često je zasmijavao okolinu imitirajući obične ljude i posebno poznate iz politike, sporta i slično.

Dan smijeha u Rogatici 3

Tako je bilo i večeras. Imitacijom poznatih i nepoznatih, ispunio je cilj ovog okupljanja. Zasmijao je i najtvrdokornije i najozbiljnije uz obećanje da tome nije kraj i da on ima još dosta toga što bi mogao i želio da podijeli sa svojim sugrađanima kako bi im kroz smijeh bar donekle olakšao nimalo lagodan život.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: