ŠG „Sjemeć“ – minimalne povrede na radu

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 14. јануара 2015. 058.ba

ŠG Sjemeć-sječa šume

ROGATICA – Rad u šumi skopčan je sa nizom rizika od povrijeđivanja radnika. Otuda se u ŠG „Sjemeć“ u Rogatici zaštiti na radu posvećuje velika pažnja. Uz Zakonom o radu propisanih mjera, tu je i niz drugih kojim se štite radnici posebno u sječi, izvozu i otpremi drvnih sortimenata.

– To je, reče ovih dana na sjednici Stručnog kolegija rukovodilac pravne službe u Gazdinstvu, Mira Štica, razlog da je i u 2014. godini evidentiran neznatan broj povreda na radu i bolestima u vezi sa radom – svega 15 i sve su okarakterisane kao lakše prirode.

Statistički gledano najviše su se povrijeđivali sjekači. Oni su povrijeđeni u 12 slučajeva, od čega je nepažnja radnika uzrok povrede u osam slučajeva. Priroda posla bila je uzrok povrijeđivanja u tri i pad radnika u jednom slučaju. Ostale tri povrede radnika drugih procesa rada su okarakterisane sa uzrokom – lična nepažnja.

Zanimljivo, povrede u „Sjemeću“ najčešće su četvrtkom. Od 15 povrijeđenih radnika, četvrtkom se povrijedilo 7, ponedeljkom 3, utorkom 2, nedeljom, srijdom i petkom po jedan.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: