Kamion bez vozača uletio u portirnicu i udario ženu

17.03.2015.

Kamion udari ozenu u Foci

FOČA – Vatrogasni kamion-cisterna uletio je danas u portirnicu “Telekoma” u Foči, udarivši radnicu ovog preduzeća Dragicu Vuković /56/, koja je, srećom, prošla sa lakšom povredom koljena.

Incident se dogodio danas u 15.50 časova, kada je kamion, u kojem nije bilo vozača, dok je punio kočioni sistem vazduhom, sam krenuo iz garaže Vatrogasnog doma i prešavši desetak metara zaustavio se u portirnici “Telekoma”, koja se nalazi preko puta garaže.

Kako su Srni ispričali očevici, kamion koji je bio upaljen i izbačen iz brzine neočekivano je krenuo i udario ženu koja je stajala ispred portirnice, odbacivši je na asfalt.

Srećom, vozilo se zaustavilo, udarivši prednjim lijevim dijelom u ulazna vrata “Telekoma”.

Povrijeđenoj radnici kolege su odmah ukazale prvu pomoć, a zatim su je ugruvanu i preplašenu odvezli do Doma zdravlja, gdje je konstatovana povreda koljena.

U Hitnoj službi Srni je rečeno da je najvjerovatnije riječ o lakšoj povredi i da ne bi trebalo biti preloma, što će biti utvrđeno nakon rentgentskog snimanja koljena u Univerzitetskoj bolnici.

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Foča, kao i u “Telekomu”, niko nije želio da komentariše ovaj slučaj. Kako Srna saznaje, kampion marke “FAP” star je više od 30 godina, a vatrogasci su danas, kada su upalili vozilo, krenuli na zadatak da operu košarkaško igralište na Gradskom stadionu, koje je trebalo da se ofarba.

Srećom, osim radnika “Telekoma”, koji su stajali ispred portirnice, u trenutku kada je kamion krenuo, u neposrednoj blizini nije bilo drugih prolaznika u ovoj prometnoj ulici u užem centru grada.