Treća konferencija omladinskog rada

27.03.2015.

Perpetuum mobile institut

ANDRIĆGRAD – Perpetum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice iz Banja Luke, u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, od 30. marta do 4. aprila u Višegradu, u kompleksu Andrićgrada organizuje treću konferenciju omladinskog rada u Republici Srpskoj.

Na otvaranju konferencije, koja će okupiti ključne aktere u radu sa mladima iz mreže omladinskih centara u Republici Srpskoj, kao i omladinske organizacije i predstavnike institucija iz susjednih država, prisustvovaće Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta, a aktivni učesnici na konferenciji biće i predstavnici ambasada, USAID-a, UNFPA-a, te predstavnici ministarstava omladine i sporta iz Srbije i Crne Gore.

Kako je najavljeno, „cilj konferencije je jačanje omladinskog sektora u Republici Srpskoj kroz razvijanje partnerstva i zajedničke saradnje sa susjednim državama, kao i sa relevantnim ambasadama i ključnim akterima, kroz podršku razvoju i implementaciji lokalnih omladinskih strategija i Omladinske politike u Republici Srpskoj od 2016. do 2020. godine“.

Otvaranje konferencije predviđeno je za 30.mart u 14,00 časova u Andrićgradu.