Zabilježeno u prolazu – Mirno spavaj rođače

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 09. marta 2015. 058.ba

Kucici

ROGATICA – Redovnim i vanrednim akcijama koje su provodile nadležne službe, u Rogatici je osjetno smanjen broj pasa lutalica. Prije svega na ulicama nema onih velikih i opasnih tornjaka, vučijaka i sličnih rasa.

Tu i tamo ostala je po koja pudlica, koje su uglavnom „odbranila“ djeca i po neki odrasli iz grupe velikih ljubitelja ovih životinja. Tako su na Trgu oslobodilaca sreću da ne završe u azilu na Hreši izbjegli i ovi mali simpatični i bezopasni psići sa kojim se djeca često igraju, ili se oni valjaju po zelenim površinama između stambenih zgrada, a ne rijetko i spavajući odmaraju nakon neprospavane noći u kojoj iako mali svojim lavežom donekle narušavaju noćni mir.

Pošto dnevne temperature još ne omogućavaju odvojeno spavanje, oni to rade u grupi. Vidi se to i na fotograjiji koju donosimo. Združeno kao braća, a možda i jesu, bezbrižno spavanje uz stilu „mirno spavaj brale – ja sam uz tebe“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: