Kik-boks spektakl u Foči

Radio Foča - 17. априла 2015. 058.ba

Kik boks u Foci

FOČA – Na državnom prvenstvu BiH u kik-boksu za sve uzraste, u disciplinama lou-kik i kik-lajt, koje će se održati u Gradskoj dvorani u Foči u subotu, 18. aprila, očekuje se učešće više od 300 takmičara iz svih BH klubova.

Domaćin prvenstva, koje se prvi put održava u Foči, je Kik-boks klub “Igma”. Predsjednik i trener “Igme” Igor Marković ističe da je ovo takmičenje ujedno i kvalifikaciono za plasman na svjetska i evropska prvenstva u Beogradu, San Sebastijanu i Dablinu. “ Takmičenje je u dvije kik-boks discipline- “tvrđoj” lou-kik i nešto blažoj kik-lajt disciplini. Otvaranje je u 11.00 časova, kada počinju prve borbe, a finalni mečevi su od 18.00 časova”, rekao je Marković.

Za ovu priliku, “Igma” je nabavila profesionalni ring, a borbe će se osim u ringu odvijati i na dva tatamija. “Biće preko 20 sudija, doći će svi delegati iz BiH, rukovodstvo BH saveza na čelu sa predsjednikom, zatim dosta trenera i stručnjaka, koji će gledati koji takmičar može ići na svjetsko i evropsko prvenstvo”, kaže Marković. On ističe da je organizacija prvenstva izuzetno zahtjevna. “Imamo obećanje ministarke sporta RS Jasmine Davidović i nadamo se da će nam retroaktivno nadoknaditi jedan dio sredstava. Veliki broj privatnika, vlasnika kafića i restorana, uglavnom mojih prijatelja, nam je pomogao, ali najvećim dijelom ću ja ličnim sredstvima finansirati takmičenje”, rekao je Marković.

Dodao je da imaju i podršku opštine, koja je u ovoj godini izdvojila 4000 KM za njihova takmičenja, a za ovu priliku im je ustupila Gradsku dvoranu. U “Igmi” očekuju da će dobrom organizacijom uspjeti da dobiju stalni termin u kalendaru takmičenja Kik-boks saveza BiH, te da će i lokalna zajednica od naredne godine pružiti veću pomoć, da bi se prvenstvo moglo rasporediti na dva dana.

Marković je pozvao ljubitelje borilačkih vještina da dođu u subotu u Gradsku dvoranu i da prisustvuju pravom spektaklu, za koji svi očekuju da će proteći u fer i sportskom duhu. Ulaz će koštati 3 KM, a sav prihod od prodatih ulaznica namijenjen je u humanitarne svrhe, kao pomoć socijalno-ugroženim porodicama.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: