Odbojkašice Maglića završile takmičenje u KUP-u RS

15.05.2015.

OK MAglic

FOČA – Odbojkašice Maglića nisu uspjele da se plasiraju u treći krug KUP-a Republike Srpske, tako što su sinoć poražene od Slavije iz Istočnog Sarajeva rezultatom 2:3, po setovima 20:25, 16:25, 25:18, 25:20, 11:15.

U toku meča između Maglića i Slavije borba sa obje strane terena bila je izjednačena. U prva dva seta, do drugog tehničkog tajm auta, igralo se poen za poen, dok su se pri krajevima setova odbojkašice Slavije bolje snalazile. U trećem i četvrtom setu, nakon izjednačene igre odbojkašice Maglića, pojačale su servis i napad na mreži što je dovelo do rezultata 2:2. U petom odlučujućem setu, Slavija je imala više sreće i pobjedom nad Maglićem plasirala se u treći krug KUP-a RS.

Miroslav Lučić, trener odbojkašica Slavije kaže da je očekivao izjednačenu borbu na terenu, jer je Slavija u toku prvenstva dva puta pobijedila Maglić, što je dovelo do blagog opuštanja njegovih odbojkašice i izjednačenja na 2:2: „Činjenica da smo Maglić pobjedili već dva puta stvara kod igračica osjećaj kako će meč lako dobiti. Prva dva seta smo igrali onako kako smo se dogovorili, kasnije je uslijedio pad u igri, ali smo u petom setu ipak nadjačali uvijek kvalitetnu ekipu Maglića i plasirali se dalje, što nam je i bio cilj“, rekao je Lučić.

Trener odbojkašica Maglića Mladen Obrenović čestitao je ekipi Slavije, zadovoljan igrom svojih odbojkašica te smatrajući da su obje ekipe bile izjednačene: „Slavija je imala pad u trećem i četvrtom setu, što smo mi iskoristili, ali nas je u zadnjem setu stigao umor i nismo mogli utakmicu završiti u svoju korist. To je razumljivo, iza nas je duga sezona“, rekao je Obrenović.

Utakmicu u Foči označilo je rigoroznije suđenje u odnosu na prvenstvene utakmice. Lučić i Obrenović slažu se da su sudije, koji inače sude Premijer ligu BiH, sinoć imali znatno strožije kriterijume: „Ne komentarišem suđenje, ali ono čime sam zadovoljan je što su sudije imali iste kriterijume prema obje ekipe“, rekao je Lučić. „U sali je bilo izuzetno toplo, to je uticalo na vlažnost lopte i dosuđeno je dosta duplih lopti. U svakom slučaju strožiji kriterijumi nego inače, što je razumljivo, kada su u pitanju premijerligaške sudije“, dodao je Obrenović.

Treće kolo KUP-a Republike Srpske u odbojci za žene, igra se u septembru, nakon ljetnje pauze.