Promovisana knjiga „Princ i fantom“

SRNA - Jovana Borovčanin - 15. маја 2015. 058.ba

Milan Vidojevic u Andricgradu

ANDRIĆGRAD – U knjižari „Ili-ili“ u Andrićgradu održana je promocija knjige „Princ i fantom“, čiji je autor publicista i pisac Milan Vidojević.

Autor je rekao da je ovo njegov prvi roman, nakon 10 objavljenih knjiga, i da on govori o sudbini princa Đorđa Karađorđevića.

„Odabrao sam ličnost o kojoj sam mnogo znao i on postaje moj mitski junak koga stavljam u razne moguće i nemoguće situacije“, dodao je Vidojević.

On je naveo da se prvi dio romana odnosi na 1941. godine i pad Jugoslavije, drugi na 1944. godinu i treći dio 1948. godine, te dodao da su to prelomni trenuci u srpskoj istoriji.

„Mene je privukla Karađorđeva tragična sudbina, a želio sam da njegov život prikažem u drugom svetlu i to je krimi-horor koji se dešava u ludnici, gde je on proveo 15 godina“, ističe Vidojević.

On je rekao da ovaj roman baca novo svjetlo na odnose u kraljevskoj porodici i iznosi jasne teorije u vezi sa porijeklom Srba.

Autor je rekao da je „Princ i fantom“ tek prvi dio planirane trilogije.

Roman je objavila izdavačka kuća „Laguna“ u Beogradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: