Smanjen broj prvačića

Tekst: Sreten Mitrović - 13. maja 2015. 058.ba

Rogatica - Osnovna škola "Sveti Sava"

ROGATICA – Broj novoupisanih u prve razrede Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rogatici opada iz godine u godinu. Lani ih je bilo 108, a ove, do sada je upisano, 95.

– Uz to što opada broj prvačića po seoskim odjeljenjima, jer su sela uglavnom ostala na starcima, sve je manje prvačića i u Centralnoj školi u Rogatici, reče pomoćnik direktora ove ustanove obrazovanja Snežana Pjevčević.

U redovnim upisnom roku upisano je 95 prvačića ili za čak 13 manje nego u prošloj školskoj godini. Centralna škola dobila je 86 prvačića, od čega je 40 djevojčica i 46 dječaka. Devetorazredno područno odjeljenje na Borikama dobilo je 2 (lani 3), a petorazredna odjeljenja u Stjenicama 2 (lani 1), Žepa 2 (lani 4) i Brankovići 3 (lani 2).

– Pošto se prema podacima matične službe u opštini trebalo da upiše još troje djece, upis nije u potpunosti završen. Vrata škole su im otvorena, dodala je pomoćnik direktora Pjevčević.

I dok u školske klupe treba da sjedne novih 95 učenika, dotle će osnovnoj školi reći „zbogom“ 81 učenik devetih razreda i većina ih je planiralo da nastavi školovanje u ovdašnjem Srednjoškolskom centru „27. januar“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: