Uspjeh rogatičkih fudbalskih nada na turniru na Zlatiboru

01.05.2015.

Mladi fudbaleri iz Roge

ROGATICA – Mladi fudbaleri rođeni 2002. godine iz Škole fudbala pri rogatičkom fudbalskom drugoligašu zabilježili su još jedan zapažen rezultat. Sa međunarodnog turnira „Ćin-ćin Zlatibor 2015“ došli su kao pobjednici sa peharom, diplomama i medaljama.

Turnir je, priča trener-učitelj ove grupe fudbalskih nada u Rogatici Mladen Simsija, okupio preko 180 ekipa iz raznih mjesta Srbije, Republike Srpske i BiH, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Mađarske.

Uz mlade fudbalere rođene 2002. na zlatiborskom turniru učestvovali su i najmlađi iz generacije 2006. godišta.

Zapažen uspjeh postigli su i jedni i drugi. Nakon što je osvojila prvo mjesto u grupi, generacija 2002. u osmini finala sastala se sa predstavnikom iz Srbije ekipom „Spartak Zlatiborske vode“ i pobijedila sa 3:1.

Luka Janković

Luka Janković

U četvrtfinalu protivnik im je bio Omladinac iz Bijelog Polja (Crna Gora). Pobijedili su Rogatičani sa 3:2, a u polufinalu izgubili od ekipe Montevideo iz Mrkonjić Grada na penale 3:4 (regularni tok 2:2).

U susretu za treće mjesto puleni trenera Simsije bili su ubjedljivi protiv ekipe „Meteor“ iz Podgorice sa 5:0 i „zaradili“ pehar i bronzane medalje organizatora turnira.

Iz ekipe Rogatičkih nada pehar i diplomu ponio je i Luka Janković kao najbolji strijelac u svojoj generaciji sa 6 postignutih golova.

Mladi fudbaleri iz Roge 23

Generacija 2006. u svojoj grupi osvojila je drugo mjesto. U daljem takmičenju zaustavljena je u četvrtfinalu od Mladosti iz Valjava izgubivši sa 1:3.

Opravdanje za nešto lošiji uspjeh ove generacije Simsija vidi u tome što na turnir nije išlo nekoliko boljih mališana, jer nisu imali pasoše. Ali, u cjelini uzev, posebno što se radilo o veoma jakom turniru, on je zadovoljan. Da njegovo zadovočljstvo bude veće pobrinulo se, kako reče, ŠG „Sjemeć, je i ovoga puta obezbjedilo prevoz do Zlatibora i nazad, i predsjednik FK Mladost Brane Puhalac koji je platio kootizaciju za učešće na turniru.