Uz 15. maj međunarodni dan porodice u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 15. маја 2015. 058.ba

Dan porodice u Rogatici 1

PRIJEM ZA MAJKE SA ČETVORO I VIŠE DJECE

ROGATICA – Povodom 15. maja međunarodnog dana porodice načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac, po drugi put zaredom, organizovao je danas prijem za majke sa četvoro i više djece sa područja opštine.

Uz razgovor o teškćama i problemima ovih porodica u kojim su najvećim dijelom nezaposleni i otac i majka, bilo je riječi o tome da se treba više angažovati već formirano udruženje koje okuplja oko 60 članova.

Dan porodice u Rogatici 2

Ovo okupljanje iskorišteno je da načelnik uruči i skromne poklone višečlanim porodicama. Uz to obećao je da će lokalna zajednica u granicama mogućnosti i dalje pružati potrebnu pomoć i podršku Udruženju ali ono treba da bude znatno inventivnije i da se sa projektima pojavljuje kod opštine i drugih subjekata.

Dan porodice u Rogatici 4

Među prisutnim majkama bila je i Maja Gluhović iz sela Božine koja je rodila devetoro djece, tri sina i šest kćeri. Iz ove porodice u osnovnu i srednju školu trenutno ide petoro djece, a od naredne školske godine biće ih sedmoro, jer su u školu već upisani blizanci – Dušica i Dušan.

U svoje i ime ostalih prisutnih majki, Maja se zahvalila načelniku za podrušku i zamolila da se lokalna zajednica angažuje da se davno pokrenuta inicijativa da majke sa četvoto i više djece dobiju penziju napokon jednom i realizuje.

Dan porodice u Rogatici 3

Uz to, rekla je Maja, da bi bilo dobro da se višečlane porodice sa sela koje hoće da rade, a većina ih je takvih, pomognu sa nekim poljoprivrednim mašinama i priključcima ako im se već neki stalni posao ne može da obezbijedi.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: