28 opština na 52. MOSI – Požega 2015

20.06.2015.

Skupstina 51 MOSI

INFO – Iako je do početka 52. MOSI ostalo još dvadesetak dana Požega potpuno spremna dočekuje sportiste sa tromeđe Crne Gore, BiH (RS) i Srbije koji će se od 8. do 12. jula nadmetati u 15 sportskih grana na najvećoj amaterskoj sportskoj smotri u jugoistočnom dijelu Evrope.

Održana je druga Skuprština igara na kojoj su usvojene odluke Stručne komisije i izvještaj o održavanju i organizaciji a donijeta je i odluka o prihvatanju sporazuma o trajnom učešću opština na MOSI. Izvršena su i imenovanja Rukovodstva takmičenja, Vrhovne sudijske komisije, Komisije za žalbe i disciplinske prekršaje, Bodovne komisije i Žirija za proglašenje najbolje ekipe u fer-pleju.

Na ovogodišnjim igrama će učestvovati 28 opština a teška ekonomska situacija je uticala na brojnost sportista u ekipama reprezentacija gradova pa se očekuje dosta manji broj učesnika od očekivanog. Ipak i pored toga za organizatora igara opštinu Požega najveći problem pretstavljaće smještaj takmičara jer se neće moći udovoljiti zahtjevu ekipa učesnica da većina takmičara bude smještena u privatnom smještaju. Na raspolaganju u Požegi će biti 100 mjesta u hotelu. 200 takmičara će biti smješteno u Domu učenika poljoprivredne škole, u konaku crkve će biti oko 100 mjesta, u privatnom smještaju 300 dok će svi ostali sportisti biti smješteni u kolektivnim objektima (školama). Iz organizacionog odbora igara su data čvrsta obećanja da će i smještaj u školama biti na najvećem nivou jer su se potrudili da obezbjede kvalitetne ležaje i da će sve ostalo što prati ovaj vid boravka biti u najboljem redu.

Radi nedostatka uslova na igrama u Požegi neće biti natjecanja u kajaku a definitivno neće biti ni karatea jer se na nivou Karate saveza Srbije, Crne Gore RS i BiH nisu mogli dogovoriti o načinu i sistemu takmičenja. Takmičenje u atletici će biti održano u Užicu. Zbog nedostatka dovoljnog broja ekipa neće biti nadmetanja u ženskom fudbalu i tenisu za žene a i stonoteniserke će zbog malog broja prijavljenih ekipa izostati sa ovogodišnjih MOSI.

Već od ranije je poznato da će domaćin 53. MOSI biti Rogatica a na ovoj Skupštini je nagovještano da će na igrama u Požegi biti raspisan konkurs za dodjelu domaćinstva 54. igara čiji domaćin treba da bude jedna od opština iz Crne Gore a već su svoju kandidaturu nagovjestili Bijelo Polje i Pljevlja.

Potvrđeno je i da će 52. MOSI U Požegi pratiti bogat kulturno zabavni program pa će već poslije otvaranja igara 8. jula nastupiti Hari Mata Hari, sutradan će učesnike MOSI i građane Požege zabavljati Van Gog, trećeg dana na programu je nastup Ministarki i Zemlje Gruva i u subotu 11. jula na sceni će biti Električni orgazam.

Na kraju zasjedanja u Požegi izvršeno je i žrijebanje ekipa i određene su grupe za pojedine sporske grane.

Košarka (M)

Grupa A: Bajina Bašta, Gusinje, Ivanjica
Grupa B: Rogatica, Bijelo Polje, Kolašin, Nova Varoš
Grupa C: Sokolac, Kosjerić, Priboj, Čajniče
Grupa D: Novi Pazar, Arilje, Požega, Čajetina

Košarka(Ž)

Grupa A: Požega, Kolašin, Užice
Grupa B: Pljevlja, Arilje, Berane, Prijepolje

Rukomet (M)

Grupa A: Prijepolje, Požega, Priboj
Grupa B: Zubin Potok, Bijelo Polje, Nova Varoš, Užice
Grupa C: Arilje, Bajina Bašta, Mojkovac, Pljevlja

Rukomet (Ž)

Grupa A: Rogatica, Mojkovac, Plav, Prijepolje, Požega

Odbojka (M)

Grupa A: Novi Pazar, Arilje, Požega
Grupa B: Prijepolje, Ivanjica, Užice
Grupa C: Priboj, Bajina Bašta, Kosjerić

Odbojka (Ž)

Zbog prijavljenih 18 ekipa za takmičenje u odbojci donesena je odluka da se na dan prije početka otvaranja igara odigra baraž između ekipa Zubin Potok-Kolašin i Nova Varoš–Čajniče a pobjednici ovih susreta steći će pravo učesšća u grupama.

Grupa A: Sokolac, Ivanjica, Prijepolje, Arilje
Grupa B: Rogatica, Čajetina, Foča, Rožaje
Grupa C: Bajina Bašta, Višegrad, Požega, pobjednik doigravanja Zubin Potok-Kolašin
Grupa D: Pljevlja, Priboj, Rudo, pobjednik doigravanja Nova Varoš-Čajniče

Mali fudbal

Grupa A: Novi Pazar, Kosjerić, Požega, Prijepolje
Grupa B: Ivanjica, Bijelo Polje, Kolašin, Novo Goražde
Grupa C: Nova Varoš, Višegrad, Mojkovac, Čajniče
Grupa D: Rogatica, Arilje, Bajina Bašta, Rudo

Fudbal

Požega-Priboj (otvaranje igara)
Rogatica-Nova Varoš,
Kolašin-Kosjerić,
slobodna ekipa Prijepolja

Stoni tenis (M)

Grupa A: Berane, Kosjerić, Požega
Grupa B: Sjenica, Arilje, Bijelo Polje
Grupa C: Ivanjica, Pljevlja, Rogatica, Čajniče
Grupa D: Nova Varoš, Bajina Bašta, Foča, Novo Goražde

Odbojka na pijesku (M)

Grupa A: Novi Pazar, Bajina Bašta, Novo Goražde, Rogatica
Grupa B: Prijepolje, Ivanjica, Požega, Priboj

Odbojka na pijesku (Ž)

Grupa A: Prijepolje, Čajetina, Ivanjica
Grupa B: Sokolac, Požega, Rogatica, Užice
Grupa C: Novi Pazar, Bajina Bašta, Višegrad, Pljevlja