Održan 12. susret bratstva Čarapića

06. јуна 2015. 058.ba

Carapici u Andricgradu

RASELjENI DILjEM SVIJETA ALI SE GODIŠNjE SASTAJU

U Višegradu je 6. juna održan 12-ti susret bratstva familije Čarapić, koji potiču iz Kuča u Crnoj Gori.

Ovom susretu, koji se svake godine održava u drugom mjestu gdje su nastanjeni Čarapići, prisustvovalo je preko 150 članova ove brojne familije, koji su za ovu priliku došli iz Crne Gore, Srbije, nekoliko zemalja svijeta i Republike Srpske.

Nakon što su obišli ćupriju na Drini i položili cvijeće na spomenik oslobodiocima RS na višegradskom Trgu palih boraca, najviše su se zadržali u Andrićgradu.

Nekoliko generacija Čarapića obišlo je manastire Dobrun i Dobrunska Rijeka, a potom nastavili druženje u višegradskom restoranu „Mandić“.

Iz bratstva familije Čarapić potiču brojne značajne istorijske ličnosti, među kojima je bio i Vojvoda Vaso Čarapić, jedan od najbližih saradnika Vožda Karađorđa Petrovića, koji je junački poginuo 1806. godine na bedemima beogradske tvrđave.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: