Promovisani „Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva“

SRNA - Aleksandra Janković - 17. јуна 2015. 058.ba

Dani bileckih proizvod u Foci

FOČA – „Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva“ biće održani 20. i 21. juna u Bileći, najavljeno je danas u Foči gdje su predstavljeni turistički potencijali opštine Bileća.

Na današnjem predstavljanju u Foči najavljeno je da će ova manifestacija u Bileći okupiti stotine izlagača iz Trebinja, Nevesinja, Ljubinja, Herceg Novog, Nikšića, Berkovića i Bileće iz svih sektora privrede, umjetnosti i stvaralaštva.

„Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva“ održavaju se sa ciljem da se Bileća promoviše kao turističko mjesto, ali i da se privuku potencijalni investitori. Očekuje se da manifestacija ove godine okupi više hiljada posjetilaca.

Član Organizacionog odbora ove manifestacije Nemanja Papić pozvao je zainteresovane privrednike, građane i opštinsko rukovodstvo iz Foče da posjete bilećki sajam.

„Promocijom smo pokrili kompletnu regiju, nailazimo na dobar odziv i mislimo da je ovo odličan način da predstavimo `Dane bilećkih proizvoda i stvaralaštva`“, rekao je Papić, koji je i potpredsjednik opštine Bileća.

U Organizacionom odboru objašnjavaju da je povod za nastanak ove manifestacije bilo šestogodišnje okupljanje bivših pitomaca „Bilećanaca“, poznate Škole rezervnih oficira pješadije u bivšoj SFRJ kroz koju je prošlo više od 60.000 ljudi.

Da bi upotpunili program njihovih susreta i predstavili grad, prvi put prošle godine organizovali su „Dane bilećkih proizvoda i stvaralaštva“.

Papić je napomenuo da je na sajmu prošle godine bilo između sedam i osam hiljada posjetilaca, a da ove godine očekuju oko 10.000.

„Kada je riječ o bivšim pitomcima Škole rezervnih oficira, prošle godine smo imali 450, a ove godine imamo najavljeno oko 700 bivših pitomaca iz svih jugoslovenskih republika“, rekao je Papić.

Ovogodišnji bilećki sajam obogatiće i gastro-manifestacija „Cicvarijada“ za koju su do sada prijavila 22 restorana i kulinarske grupe.

Oni će se takmičiti u spremanju ovog specijaliteta u čiji vrhunski kvalitet danas su mogli da se uvjere i Fočaci.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: