U susret 52. MOSI „Požega 2015“ – Iz Rogatice 84 takmičara

23.06.2015.
Otvorene MOSI Novi Pazar

Foto arhiva

ROGATICA – Na predstojećim 52. međuopštinskim omladinskim sportskim igrama (MOSI) čiji domaćin će ove godine biti Republika Srbija i opština Požega, 8. i 9. jula, i okupiće se takmičari iz 28 opština sa tromeđe Srbije, Republike Srpske i BiH i Crne Gore. Opštinu Rogatica predstavljaće 84 takmičara koji će se takmičiti u 14 od ukupno 15 sportskih grana, koliko će ih biti na Igrama.

– Rogatičani, reče Dejan Mićević, jedan od vođa puta, neće imati predstavnike samo u sportskom ribolovu. Ali, zato imaće takmičare u atletici za muškarce (m) i žene (ž), odbojci i rukometu (ž), košarci, malom i velikom fudbalu, tenisu, stonom tenisu, šahu, plivanju i biciklizmu (m), streljaštvu (m i ž) i odbojci na pijesku za žene.

Pošto će Rogatica naredne 2016. godine po treći put biti domaćin ove najveće omladinske amaterske sportske manifestacije na Balkanu, njeni takmičari, uz eventualno osvojena odličja a njih je uvijek bilo, donijeće i zastavu Igara. To će istovremeno biti i signal za ozbiljniji pristup njihovim pripremama. Na potezu je Organizacioni odbor koji je formiran na posljednjoj sjednici SO-e sa zadatkom da donese Program aktivnosti i izvrši ostale pripreme za što uspješniju oranizaciju Igara čiji je uspješan domaćin grad na obalama Rakitnice bio 1987. i 2007. godine.