Upis učenika u Srednjoškolski centar u Rogatici

22.06.2015.

Srednja skola u Rogatici

U PRVOM KRUGU 59 PRIJAVA

ROGATICA – Srednjoškolski centar „27. januar“ u Rogatici u prve razrede naredne školske godine upisaće četiri odjeljenja sa ukupno 80 učenika. Od toga su dva odjeljenja gimnazije opšteg smjera sa po 20 učenika, jedno odjeljenje ekonomskih i jedno poslovno-pravnih tehničara sa po 20 učenika.

U prvom upisnom roku, rekoše u Centru, dokumenta za upis podnijelo je 59 kandidata. To su učenici sa 60 i više bodova. U gimnaziju prijavila su se 32, a u odjeljenje ekonomskih tehničara 27 kandidata. Nadležna komisija podvukla je crtu i već je popunjeno jedno odjeljenje gimnazije sa 20 učenika, dok je za upis ekonomista uslove ispunile svega četiri kandidata.

U drugom upisnom roku koji je počeo danas i naredna dva dana za upis u gimnaziju ima još slobodnih 8 mjesta, dok u odjeljenjima ekonomskih tehničara, računajući već prijavljene, fali 13 kandidata.

Zanimljivo je da za novootvoreno zanimanje poslovno-tehničkih tehničara u prvom krugu nije bilo interesa, a slobodno je 20 mjesta.

Pošto je devete razrede u ovdašnjoj Osnovnoj školi „Sveti Sava“ tek minule školske godine završio 81 učenik, očekuju se prijave i za ostala slobodna mjesta prema raspisanom konkursu.

Tekst i foto: Sreten Mitrović